En Çok Yarış Kazanan MotoGP Pilotları

0
4899

En Çok Yarış Kazanan MotoGP Pilotları… Listemizdeki MotoGP Pilotlarının birçoğu MotoGP kariyerleri boyunca yarış pistlerinin hakimi oldu. 2001’den beri, MotoGP çoğunlukla iki sürücünün hakimiyet hikayesi oldu; Valentino Rossi ve Marc Marquez… İkisi de aralarında toplam 13 Şampiyonluk kazandı. Elbette, diğer yarış pilotları, o yıllarda birkaç kez şampiyonluk kazandı fakat çok azı bu başarıyı tekrarlamayı başardı.

Giacomo Agostini: 8 En Çok Yarış Kazanan MotoGP Pilotları

Giacomo Agostini, 50 yıl önce 5. şampiyonluğunu kazandıktan sonra, Grand Prix şampiyonluğu rekorunu elinde tutuyor. İki farklı üretici ile yirmi yıl boyunca hakimiyet kurduğu şaşırtıcı bir kariyerde sonunda 8 şampiyonluk kazandı. Rossi ve Marquez, Giacomo Agostini’nin rekorunu geçmek istese de işleri oldukça zordur. Yeni nesil, eski nesili geçmeye çalışsa da işleri oldukça zor. Ayrıca Giacomo Agostini, tüm zamanların en çok kazanan sürücüsü olmaya devam ediyor.

Valentino Rossi: 7 En Çok Yarış Kazanan MotoGP Pilotları

Valentino Rossi, 2000’li yıllara hakim olduktan sonra son yapılan 500cc şampiyonasını da kazanma onuruna sahiptir. İtalyan motosiklet yarışçısı için birincilik oldukça sıradanlaşmış gibi gözükse de hedefleri asla bitmiyor. Ayrıca Valentino Rossi, gelmiş geçmiş en iyi motosiklet sürücüsü olarak değerlendirilmektedir.

Marc Marquez: 6En Çok Yarış Kazanan MotoGP Pilotları

Rossi ile şampiyonluk yarışına girmiş olan en son ve tartışmasız en etkileyici motosiklet sürücülerinden biridir. İki yıl öncesine kadar hem Rossi’yi gölgede bırakma hem de gelmiş geçmiş en iyi sürücü olma yolunda gerçekten iyi ve doğru bir yoldaymış gibi görünüyordu. Bu tez yine de gerçekleşebilir fakat 2020’de sezonu kapatmasına yol açan bir sakatlıktan sonra iyileşmeye giden yol uzun bir yolu oldu. Kaza sonrası kendisini hızlıca toparlamak isteyen Marc Marquez, katıldığı yarış sonrası iyileşme süresini daha da uzatmıştır. Bu hatası da genç MotoGP pilotunun kariyerini etkilemektedir. Ayrıca MotoGP’yi seven ve takip edenlerinde bildiği üzere sakatlık sonrası Marc Marquez, ameliyatlı bileği ile şınav çekip, rakiplerine ve sevenlerine “Ben iyiyim!” mesajı vermişti.

Tüm bu süre boyunca, Yarışçının dahil olduğu Repsol Honda takımı da herhangi bir hız bulmak için mücadele etti. Fakat Marc Marquez’in yokluğunda Repsol Honda’nın sürücüleri sadece motosikletleri ile pistte tur atmak için mücadele verdi. Sonuç olarak da Marc Marquez’siz Repson Honda’nın işi oldukça zordur. Başarılı MotoGP pilotu emekliye ayrılmadan önce yerine oldukça iddialı ve yetenekli bir isim bulunmalı.

Mick Doohan: 5

5 şampiyonluk kazanmaya devam etmesine rağmen en çok talihsizlik yaşayan MotoGP pilotlarından biridir.  1992 yılında şampiyonasını 50 puanla rahatlıkla önde götürdükten sonra kaza yaptı ve bacağını kırdı. Bu kaza Mick Doohan’ın MotoGP ve motosiklet kariyerini derinden etkiledi. Ayrıca başarısız bir ameliyattan ve aceleyle geri dönüşünden sonra şampiyonluk mücadelesini sadece 4 puanla kaybetti. Ertesi yıl iyileşen ayağını kırılan omzunu takip etti. Böylece 1993 sezonu boyunca bir türlü istenen forma ulaşamadı. İlerleyen zaman içinde tam zindeliğe kavuştuktan sonra 1994 ve 1998 yılları arasında 5 şampiyonluğunu kazanmaya devam etti.

Geoff Duke: 4

Grand Prix yarışını hemen hemen kuran orijinal sınıfın bir parçası olan Duke, ilk yılların en başarılı motosiklet sürücüsüydü. Ayrıca diğerlerinin izleyeceği standardı belirledi. Daha sonra Isle of Man TT’de başarı elde etti ve bir noktada şansını Formula 1’de denedi. Genel anlamda sürüş yeteneğine sahip olan Geoff Duke, motosiklet yarışlarının ilk zamanlarında yarışmasına rağmen yeteneği ve sürüşü ile dikkat çekmeyi başarmış gibi görünüyor. Ayrıca günümüzdeki teknolojiye sahip olmadan bu başarıları elde etmesi, Geoff Duke’nin ne kadar kaliteli ve iddialı bir MotoGP pilotu olduğunu göstermektedir. Öncesinde de dediğimiz gibi Geof Duke sadece motosikletleri değil, araba kültürünü ve sporlarını da seviyordu. Bu yüzden MotoGP ve Isle of Man TT gibi yarışlarda zaman geçirip, rakipsizliğini ilan ettikten sonra şansını Formula 1’de de denemiştir.

Mike Hailwood: 4

Çok sayıda şampiyondan oluşan uzun listede, 4 şampiyonlukla listemizdeki sırada yer alan bir diğer isim, muhtemelen Isle of Man maceralarıyla daha ünlü olan Mike Hailwood’dur. 1960’lı yılların başında Hailwood’a çok az motosiklet yarışçısı yaklaşabiliyordu. Ayrıca motosiklet yarışlarına yerine dört tekerlekli araçlarla yarışmaya geçmeseydi birkaç Grand Prix şampiyonluğu daha kazanabilirdi. Talihsiz kariyer seçimi Mike Hailwood’u listemizde birinci sıraya oturmasına izin vermemiştir. Oldukça başarılı ve iddialı olan Mike Hailwood motosiklet yarışlarına devam etseydi kesinlikle “En Çok Yarış Kazanan MotoGP Pilotları” listesinde 1 numarada olurdu.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here