Steampunk veya retro olan her şeyin hayranıysanız, Kingston Customs’tan Dirk Oehlerking tarafından yaratılan bu 1980 BMW R100 RS motosikleti muhtemelen beğeneceksiniz. Adı İyi Hayalet ve Oehlerking’in Beyaz ve Siyah Hayalet’i de içeren Hayalet serisinin bir parçasıdır. Good Ghost, diğer modellerin aksine, tüm gövdesini kaplayan retro bir aerodinamik görünüme sahiptir.

Motosiklet Özellikleri

Tam boy alüminyum kaplamanın altında eski tip bir BMW çift silindirli boxer motor yatıyor ve R100 RS’nin orijinal şasisinde hiçbir değişiklik yapılmadı. Bu arada, sadece 21 kg ağırlığındaki kaplama, vites değiştirme çarkı ve ayak freni kolu el yapımı.

"Steampunk

Ön kısımda, BMW’nin ikonik böbrek ızgarasına bakan tek bir far bulunuyor ve bu, şirketin günümüz otomobillerinin bazıları kadar uzun. Bir de gidonlara kadar uzanan ve entegre bir gösterge kümesine sahip deri koltuk var.

Kesinlikle stokta olmayan bir diğer şey de, egzoz manifoldu paslanmaz çelikten yapılırken, motosikletin tasarımına göre şekillendirilmesi gereken yakıt deposu.

 

 Paslanmaz çelikten yapılmış egzoz manifoldu
Paslanmaz çelikten yapılmış egzoz manifoldu

 

İyi Hayalet hakkında gerçekten harika olan şey, aslında bol miktarda depolama alanına sahip olduğu için sadece gösteri amaçlı olmadığı gerçeğidir. Koltuğu kaldırın, tirbuşon ve yedek buji kaldırma mekanizmasında saklanırken bir şişe şarap ve bir bardak koymak için bir bölme göreceksiniz.

Ayrıca, arka tekerleğin her iki yanındaki iki kanat, sırasıyla alet çantasını ve eski gümüş eşya takımını tutar. Bu motosikleti kesinlikle güzel ve uzun bir yolculuğa çıkarabilirsiniz.

BMW R10 motosiklette alet çantası ve eski gümüş eşya takımı
BMW R100 motosiklette alet çantası ve eski gümüş eşya takımı

 

“Çalışmamın en ilginç ve heyecan verici kısmı tasarımdı. Üçlemeyi tamamlayan bir centilmen yarışçısı tasarlamak, bu motosikletin özel Sanatı” diyor Oehlerking.

“Tel çerçeve ve bantla bir giydirme yapmaya başladım, ardından karton ve macunla kapladım, böylece tasarım ve stil yarattım. Motosiklette bir kaporta arkasında oturmak istemedim, motosiklete binmek istedim. Orijinal bir BMW R100RS’yi tamamen orijinal kaporta, çerçeve ve teknolojinin altına sakladım, sadece bir Monolever amortisör kullandım. Beyaz ve Siyah Fantom gibi, karbüratörü Kingston El Yapımı kaplamanın arkasına yerleştirdim. ” dedi Oehlerking.

BMW R100 Bileşenleri

İşte bu motosiklete giren tüm parçaların bir özeti: Metzeler ME lastikleri, Fehling gidon klipsi, evrensel farlar, eski okul arka lambası, Kingston enstrümantasyonu, özel deri koltuk, BMW marşpiyeler, YSS amortisör ve bir K&N hava filtresi.

"<yoastmark

Performans açısından, motor 971 cc’lik bir kapasiteye ve 72 HP’lik bir güce sahip. Ek olarak, bisiklet 272 cm (107 inç) uzunluğunda ve 112 cm (44 inç) boyunda dururken 179 kg (394 lbs) ağırlığındadır.

The Good Ghost, Dallas’taki Haas Moto Müzesi tarafından sergilenecek. Ancak yaratıcısı, bir gün Goodwood Hız Festivali’nde sürebileceğini umuyor.

Fotoğraf Galerisi: Ben Ott. Dirk Oehlerking’in çalışmaları

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here