Origo Direksiyonu: Olağanüstü Tasarım Kalitesi

0
1857

Canatu, Siili Auto, TactoTek, Rightware ve Northern Works gibi şirketleri içeren Fin otomotiv konsorsiyumu tarafından geliştirilen devrim niteliğinde bir proje olan Origo Direksiyon konseptiyle tanışın. Tekerleği yeniden icat etmek kolay bir iş değil, ancak direksiyon simidi söz konusu olduğunda Finlandiyalı bazı teknoloji sihirbazları farklı ürünler yaratıyor. Bunlardan birisi ise uluslararası platformda başarılara imza atmış Origo direksiyonudur.

Multimodal Araç İçi Etkileşim ve Akıllı Bilgi Sunumu (MIVI) projesinin bir parçası olarak geliştirilen Origo Direksiyon, “olağanüstü tasarım kalitesi” için Alman Tasarım Ödülü 2021’i kazandı.

Origo Direksiyonu: Olağanüstü Tasarım Kalitesi

Proje, “Mükemmel Ürün Tasarımı – İnsan-Makine Arayüzü” kategorisinde birinci seçildi. Alman Tasarım Ödülleri, uluslararası jürinin yalnızca Alman ve uluslararası tasarım dünyasına gerçekten öncü katkıları temsil eden projeleri takdir ettiği, dünyanın en saygın tasarım yarışmalarından biridir.

Origo direksiyon konsepti sürücülere ne gibi avantajlar sağlıyor?

Birincisi ve en önemlisi, sürücünün dikkatinin dağılmasını en aza indirmek ve etkileşimi daha sezgisel hale getirmek için tasarlanmıştır. Direksiyon kavramı ile tüm aracın işlevlerine erişmek mümkün olurken sürücünün her zaman direksiyon üzerinde ellerini tutması için şeffaf üç boyutlu dokunmatik yüzeyler bulunmaktadır. Origo Direksiyon Simidinin nasıl kullanılması gerektiğini gösteren videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Canatu Oy CEO’su Juha Kokkonen, “Yeni Origo Direksiyon Simidi ile sürücü, direksiyonu bırakmadan, dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirgedi. Güvenlik artırılmadan tüm temel işlevleri baş parmaklarıyla yönetilebilir,” dedi. “Mobil cihaz etkileşim modellerinin güçlü yönlerini sürücü kontrollerine uyarlıyor” dedi. Fin şirketlerinden oluşan bu ekip rahatlık, stil ve güvenlik sağlayan bir çözüm geliştirdi.

Origo Direksiyon ayrıca aşırı uyarılmayı önlemek için herhangi bir zamanda yalnızca ilgili bilgileri görüntüleyen geniş bir ekranla eşleştirilmiş olarak gelir. Northern Works Baş Tasarımcısı Miika Heikkinen, “Hayatlarımız bilgi ile karışık hale geldi ve seçeneklerle aşırı uyarıldı, bu nedenle direksiyon simidi konseptimizle sürücüye netlik sunmak ve işlevleri ve kontrolleri sadece ihtiyaçlara indirgemek istedik,” diye ekledi.

Yeni direksiyonun fiziksel yapısı

Bu projedeki zorluk, yeni direksiyonun tanıdık görünmesini sağlamaktı. Bu da tüketicilerin her zaman devrim niteliğinde bir ürün piyasaya sürüldüğünde ürünün tanıdık gelmesine yardımcı oluyor. Ekip, fiziksel formların anlamlı olmasını, kontrollerin kullanımını desteklemesini istedi; bu, mevcut dokunmatik ekranlarda ve kapasitif kontrollerde çoğu zaman eksikti.

Origo direksiyonu fiziksel yapısı

Finlandiya teknoloji konsorsiyumuna göre, “son Origo tasarımı, fiziksel kontrolleri dijital kullanıcı arayüzüyle mükemmel bir şekilde hizalıyor. Daha önce arabalarda görülmemiş sezgisel ve heyecan verici bir kullanıcı deneyimi yaratıyor.”

İkinci el Volkswagen İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here