Aprilia Tuono V4 X Saatler İçerisinde Tükendi

0
1590
aprilia tuono v4 x

İki tekerlekli dünyanın yükselen yıldızı Aprilia bir başka sanat eseriyle karşımızda, Aprilia Tuono V4 X. “X” ibaresi Aprilia için “sınırlı üretim” ifadesi taşıyor. Bu da demek oluyor ki Aprilia Tuono V4 X, sınırlı sayıda üretildi.

aprilia tuono v4x

Zamanı biraz geriye alalım, takvimlerimiz Mart 2019’u işaret ediyor. Ve Aprilia, yalnızca pistlerde sürülebilecek bir canavar ile sahnede RSV4 X. Evet sonundaki “X” ibaresinden de anladığınız gibi o da çok sınırlı sayıda üretildi. RSV4 X, RSV4 1100 Factory modelinin çok ilgi görmesi sonucu çıtayı bir tık daha yükseğe taşımak için üretilmişti. Bu yılda şirket benzer bir pazarlama stratejisini Tuono V4 1100 Factory modeli üzerinden yürüttü ve Tuono V4 X ile adeta bir gövde gösterisi yaptı.

28 Ağustos’ta tanıtılan Aprilia Tuono V4 X, yalnızca 10 adet üretildi. Ve tahmin edebileceğiniz gibi tamamı birkaç saat içerisinde satın alındı. İhtişamlı bir karbon fiber ile kaplanan bu motosiklet, yalnızca pistlerde kullanılabiliyor.

aprilio tuono v4 x

Aprilia Tuono V4 X Performans

Aprilia için başarının formülü çok açık; hafiflik + artırılmış güç = yüksek performans. Bu nedenle Aprilia Tuonu’nun ana hatlarını değiştirmeden daha da hafif hale getirdi. Fren kollar ve debriyajlar tıpkı motosikletin ayarlanabilir ayaklıkları ve yakıt tank kapağı gibi özel bir alüminyumdur. Magnezyum jantlar ve titanyum egzoz da pist üzerindeki performansı arttırırken iyi ses çıkmasını sağlıyor.

Motosikletin motoru ise RSV4 1100 Factory’nin motoru üzerine inşa edilmiş. 217 beygirlik güç üretebilen bu hiper naked motosiklet aynı zamanda hiper hafif durumda, yalnızca 166 kilogram. Bu kadar güce sahip motosikleti kullanmak çok büyük yürek ister diyebilirdik eğer Brembo GP4-MS kaliperi göreve hazır olmasa.

aprilio tuono v4 x

Tuono V4 X Fiyat

Aprilia Tuono V4 Factory 18.999 dolardan kendisine alıcı arıyordu. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi bu sınır sayıda olan “X” modeli için durum böyle olmayacak. 34.900 Euro gibi ücrete sahip bu motosikletin fiyatını dolar olarak hesapladığımızda, güncel kurla, 41.663 dolar gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Birim fiyat olarak düşünüldüğünde Türkiye’ye göre belki ucuz bir fiyat olsa da Aprilia Tuono V4 X’in fiyatı, Avrupa için hiç de ucuz değil.

İkinci El Aprilia İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

İkinci El Tüm Motosiklet İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here