Mercedes-Benz ‘in Gelecek Elektriklileri!

Otomotiv sektöründeki ‘elektrikli otomobil’ yarışı kıyasıya devam ediyor. Markalar bir yandan yeni prototipler tasarlıyorlar, bir yandan da tasarladıkları modelleri üretim bantlarına ekliyorlar. Bazı markalar ise mevcutta bulunan içten yanmalı motora sahip modellerine elektrikli motorlu versiyonları ekliyorlar. Markalar arasındaki bu rekabet şüphesiz güçlenerek devam edecek. Bu yarışın en büyük kazananı ise otomobil kullanıcıları olacak. Hal böyleyken, premium segmentin dev Alman markası Mercedes-Benz de elektrikli modellerini geliştirmeye ve tanıtmaya devam ediyor. Büyük bir ‘elektrik devrimi’ hazırlığı içerisinde olan marka, ürettiği modellerin testlerini sürdürüyor. Markanın gelecek yıllar içerisinde çıkacak yeni modelleri EQ ismini kullanacak. İşte Mercedes-Benz tarafından geliştirilen ve bizi bekleyen 5 model;

1-) EQS

mercedes-benz eqs

Sedan karosere sahip olan bu model, markanın mevcutta bulun S-Serisi’nin elektrikli muadili olacak. EQS’nin 2021 bahar aylarında tanıtılıp, üretimine başlanması bekleniyor.

2-) EQA

mercedes-benz eqa

Markanın şu anda ürün gamında sunduğu crossover modeli GLA’nın elektrikli alternatifi olarak gelecek olan EQA’in 2021 Ocak ayında tanıtılması bekleniyor. Tanıtımın ardından markanın Almanya, Rastatt kentindeki tesislerinde EQA üretimine başlanacak.

3-) EQB

mercedes-benz eqb

Mercedes’in köşeli tasarıma sahip olan GLB modelinin elektriklisi ise EQB olacak. EQB’nin de önümüzdeki sene itibariyle üretime geçmesi bekleniyor. Tesis olarak ise markanın Macaristan’daki üretim sahası tercih edilecek gibi gözüküyor.

4-) EQE

mercedes-benz eqe

Mercedes’in en efsane serilerinden biri olan E-Serisi de elektrikli bir hale bürünüyor. Şu an satışı bulunan E-Serisi’nden biraz daha küçük boyutlara sahip olması beklenen EQE, sedan severler için ‘elektrikli’ bir tercih olacak. EQE modelinin markanın Almanya, Bremen kentindeki tesislerinde üretilmesi söz konusu.

5-) EQE SUV

eqe suv

Sedan karoser ile aynı ismi taşıyan bu model ise adının sonuna eklenen SUV ile farklılaşıyor. Markanın büyük hacimli SUV modeli GLE’nin elektrikli alternatifi olması beklenen model, 2022 yılı itibariyle Amerika’nın Alabama eyaletindeki tesislerde üretime geçecek.

EQ Modelleri Türkiye’ye Gelecek mi?

2021 yılında seri üretime geçecek olan EQ modellerinin ülkemize de gelmesi bekleniyor. Mercedes’in hali hazırda ülkemizde satışı bulunan elektrikli bir modeli de mevcut. EQC adı verilen elektrikli SUV modeline Türkiye’de sahip olunabiliyor.

Kaynak

İkinci el satılık Mercedes-Benz modelleri

BMW ve Mercedes-Benz ‘den Dayanışma Örneği

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here