Mercedes-Benz EQ Serisi AMG Modelleri ile Geliştirilecek. Mercedes, elektrikli araçlarının heyecanın ortasında AMG versiyonlarını da yapacak Daimler’in Ar-Ge şefine göre Mercedes, yaklaşan Mercedes-Benz EQ Serisi elektrikli araçlarının AMG performans versiyonları yapacak. İleride her EQ’nun bir AMG versiyonuna sahip olmayacağı dışında tüm detaylara sahip değiliz.

Otomobil üreticisi, ayrı ayrı baş tasarımcıların profillerini yükseltmek için EQ, Maybach ve AMG modellerini yönetmekle görevlendirildiğini söyledi.

AMG’nin Gelecekteki EQ Modellerinin Türevleri Sunulacak

Daimler Ar-Ge şefi Markus Schäfer bugün yaptığı bir konuşmada, Daimler’in performans markası AMG’nin gelecekteki Mercedes-Benz EQ Serisi modellerinin türevlerini sunacağını açıkladı. EQC ve EQA için halihazırda AMG tasarım paketleri varken AMG, ileride olacak tam donanımlı elektrikli performans arabaları üretmekle görevlendirilmiştir.

Planlar, AMG’nin yaklaşan 800 hp AMG GT73 gibi hibrit bağlantısı projesinin üstüne geliyor. Yaklaşık 280 beygir gücüne sahip yeni duyurulan EQA versiyonu bir AMG türevi olmayacak. Schäfer ayrıca, her Mercedes-Benz EQ Serisi hattının bir AMG modeli almayacağını söyledi.

AMG bağımsız bir tuner olarak ortaya çıktı ve sonunda Daimler tarafından satın alındı; Yakın bir teknolojik değişim varken ve personel AMG ile diğer Daimler markaları arasında değiştirilirken, yan kuruluş BMW’nin M GmbH veya eski quattro GmbH olan Audi Sport’tan çok daha fazla bağımsızlığını korudu.

Schäfer, sözlerinde, AMG’nin bağımsız mühendislik çalışmasının kapsamı hakkında sürekli tartışmalara atıfta bulundu. Mercedes-AMG’ye daha önce Mercedes-Benz do Brasil’in başkanı olan Philipp Schiemer başkanlık ediyor. Önemli kilometre taşları arasında AMG’nin kendi bünyesinde geliştirdiği M156 / 159 6.2 litrelik V-8 motor ve ilk bağımsız projesi olan SLS martı kanatlı süper otomobil yer alıyor.

Ayrı bir konuşmada, Daimler baş tasarımcısı Gorden Wagener, profillerini geliştirmenin bir yolu olarak, her bir şirketin alt markalarına tasarımcı atama planlarını özetledi. Alt markaları temsil etmekten ve ilgili projelerini ilerletmekten sorumlu olacaklar. Onları “baş tasarımcılar” olarak değil, “markalarla ilgilenecek” tasarımcılar olarak görüyor. Düzenleme, Kai Sieber’in bu role sahip olduğu Smart’taki benzer bir düzenlemeden sonra modellenecek. Tüm tasarımcılar Gorden Wagener’a rapor verecek.

Wagener, Robert Lesnik’in AMG’den sorumlu olacağını, Hartmut Sinkwitz’in Maybach ile ilgileneceğini ve araçların Mercedes-Benz EQ Serisi hattından Steffen Köhl’ün sorumlu olacağını söyledi.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here