Sony Vision-S, Sony tarafından 2020 yılında geliştirilen elektrikli bir otomobil. Sony üretim ağını son günlerde popüler olan elektrikli araç sektörüne atarak genişletmek istiyor.  CES(Tüketici Elektroniği Fuarı) ve Magna İnternational ile ortak bir çalışmanın ürünü olan Sony Vision-S gayet dikkat çeken bir otomobil olmayı başarmıştı. Ancak üretim hayatına devam etmek konusunda pasif kalan şirket Sony Vision-S ‘in geliştirme aracı olarak kalmasına karar verdi.

Sony Vision-S Geliştirme Aracı Olarak Yaşayacak

Sony Vision-S geliştirme aracı olarak yaşayacak fakat halk için satılmayacak. Bir yıl önce Sony Vision-S’ye ilk kez baktık. Bu şık EV, Sony’nin gelişmiş AI(artırılmış gerçeklik), bulut ve telekomünikasyon teknolojisini kullandı. Ve Tesla Model S gibi arabalarla rekabet edebilecek otonom bir elektrikli sedan vizyonunu temsil ediyor.

Geçen yıl ağustos ayında Vision-S, bu modelin asla piyasaya sürülmeyeceği fısıltılarına rağmen Tokyo’ya geldi. Bu ayın başlarında Sony, 2021 Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) için arabanın hareket halindeki bir videosunu yayınladı. Şirket daha önce Vision-S üretmeyeceğini belirtmişti. Bununla birlikte,  arabalar için otonom sürüş teknolojisi ve playstation olarak test ortamında kullanılacak. Böylelikle sürekli gelişimini devam ettirecektir.

Sony sözcüsü yakın zamanda yaptığı röportajda, otomobilin tüketici pazarına yönelik olmayacağını duyurdu. Bunun yerine şirketin otonom sürüş teknolojisi için bir test platformu olarak kullanılacağını söyledi.

“Şu anda, aracı toplu üretme veya satma planımız yok. Mobilitenin geleceğe yönelik büyük bir mega trend olması beklendiğinden bahsetti. Sony’nin otonom sürüş çağına anlamlı bir şekilde nasıl katkıda bulunabileceğini araştırıyoruz.” dedi.

Bu hayal kırıklığı yaratan bir haber. Çünkü bu araba kesinlikle cezbedici ve planlanmış bir 4 seviye sürücü yardım sistemi gibi gelişmiş teknolojiye sahip. Bu da sürücünün aracı yönlendirmek için minimum iş bırakması anlamına geliyor.

Sony aynı zamanda ses teknolojisi ile de bilinir. Ve Vision-S, yolcuların kafalarının etrafında bir ses kozası oluşturan “360 Reality Audio”yu içerir ve tahmini 536 beygir gücüyle de hantal değildir.

Rakip teknoloji devi Apple en geç 2024 e kadar kendi EV modeli başlatmak için hazır. Sony burada büyük bir fırsatı kaçırıyor olabilir. Ama en azından araba müzede toz tutmak yerine yeni otomotiv teknolojisinin gelişimine katkıda bulunmaya devam edecektir.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here