Marko İstanbul GP’ye Övgüler Yağdırdı

0
822
İstanbul GP

Türkiye pandemi sebebiyle iptal olan yarışlar sayesinde tam 9 sene sonra Formula 1’e geri dönmeyi başardı. İzleyiciler için seyir zevkinin çok yüksek olduğu yarış, sürücüler için ise epey olaylıydı denilebilir. Yarıştan kısa süre önce yenilenen asfalt beraberinde pek çok sürprizi de getirdi. Yarış günleri etkili olan yağışla beraber sezon içinde yere tutunma seviyesinin en düşük olduğu yarışı izledik. İstanbul GP esnasında neredeyse tüm pilotlar bu durumdan şikayetçiydi ancak Formula 1 duayenlerinden Redbull F1 takımının danışmanı Helmut Marko onlarla aynı fikirde değil.

İstanbul GP

Marko geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte İstanbul GP hakkında yapılan eleştirilere katılmadığını belirtti, üstüne asfaltı yenileyenlere madalya takılması gerektiği düşüncesinde olduğunu aktardı. Red Bull’un motor sporları danışmanı Helmut Marko sözlerine şöyle devam etti: “İnanılmaz bir disiplin ve organizasyonla, şampiyonayı çizginin ötesine taşımak kolay değildi. Bence pek çok kişi bu duruma şüpheyle bakıyordu. Ek olarak şunu söylemek istiyorum: İstanbul’daki asfaltı yenileyenlere madalya takılmalı! Dünyanın en iyi sürücüsünün orada sürülemeyeceğini söylemesini anlayamıyorum. Görüntülerdeki gibi heyecan vericiydi. Ve şartlar herkes için aynıydı.

“Kaygan zeminde bir Williams, yol tutuşu olmadığı için bir Mercedes’ten daha çok kaymaz. Benim için bu -hafta sonu- süper gerilimliydi. Mugello veya Portimao gibi pistler için de durum aynıydı. Bir taraftar olarak yarışa daha çok uyuyordu. Hatta benim için bile öyleydi.”

Helmut Marko

Marko: “İstanbul GP’de Kaybeden Bizdik”

Yarışı RedBull tarafında değerlendiren Marko, şu sözleri kullandı:

“Zaten İstanbul’un en büyük kaybedeni bizdik. Her seansa hakim olduk, Q1, Q2’de liderdik. Sonra hava basıncını optimize eden bir takım çıktı ve pole pozisyonunu aldı. Verstappen özelinden bakarsak, bu yıl sabırsız olduğu tek yarıştı. Üstelik normalde pit stopların şampiyonu biziz. Ancak kritik pit stopta yeterince iyi değildik çünkü üç mekanikerimiz korona virüse yakalandıkları için orada değildi ve yedek mekaniker milisaniyede doğru şeyi yapamadı. Hatırladığım kadarıyla pit stop 1.8 saniye yerine 3.7 saniye sürdü. Bu, onu Perez’in arkasından çıkardı Bunun pist ve yol tutuş ile hiçbir ilgisi yoktu. Hem bizim tarafımızda hem de Verstappen’in tarafında hatalar vardı. Sonrasında ön kanat ayarıyla meydana gelen hata bana  göre belirleyici değildi. Eğer Max, Perez’in önüne çıksaydı, yarışı yarım ön kanatla bile kazanırdı.” dedi.

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here