Üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen Hyundai i10, makyajlı versiyonuyla satışa sunuldu. Markanın büyük ilgi gören modeli, makyajlı haliyle de otomotiv piyasasında dikkat çekecek gibi görünüyor. A segmentinde yer alan bu araç, yapılan yeniliklerle birlikte çok daha konforlu bir hal almış. Buna en çok katkı sağlayan yönü ise üst segmentlere has teknolojik özellikleri. Makyajlı i10’da bizi, gelişmiş bağlantı özellikleri ve farklı konfor unsurları karşılıyor. Bu unsurlar araç içi deneyimi bir üst seviyeye taşırken yeni eklenen canlı renk seçenekleri de tasarım noktasında modeli farklılaştırıyor.

makyajlı hyundai i10

Makyajlı haliyle karşımıza çıkan Hyundai i10, Türkiye’de Jump, Style ve Elite olmak üzere 3 farklı donanım seçeneğine sahip. Aynı zamanda, 1.0 lt ve 1.2 lt’den oluşan 2 farklı benzinli motor tipiyle de verimli bir yakıt ekonomisi sunuyor. 5 ileri manuel şanzıman sadece 1.0 litrelik motorda sunulurken 5 ileri AMT otomatik şanzıman ise hem 1.0 lt hem de 1.2 lt’lik motorlarla kombine ediliyor. Hyundai i10, 1.0 lt MPI Jump manuel seçenek 615.000 TL, en dolu seçenek olan Elite 1.2 AMT ise 720.000 TL’lik bir fiyatıyla meraklılarını bekliyor.

Hyundai i10, fiyat-performans noktasında da araçseverleri memnun eden bir model olarak biliniyordu. Yeniliklerle karşımıza çıkan bu makyajlı versiyon ise i10’u düşük fiyatlı otomobil kategorisinden biraz uzaklaştırmış gibi görünüyor. Ancak yapılan değişimlerin bu kompakt otomobili daha dikkat çekici hale getirdiği bir gerçek. Aracın özelliklerine daha yakından bakacak olursak kabinde ve dış tarafta yapılan değişikliklerle daha sportif bir görünüm kazandığını söyleyebiliriz. Kompakt bir model olmasıyla öne çıkan i10, alçak tavanı ve uzun dingil mesafesiyle son derece dinamik bir görüntü sergiliyor. Farklı renk seçenekleriyle ise renk alternatiflerinden hoşlananların kalbini kolayca çalacak gibi. Önceki beş renk alternatifine ek olarak makyajlı versiyonda iki yeni renk bulunuyor. Bunlardan ilki, açık gri tonlara sahip inci kaplamalı parlak renkteki “Bulut Gri Sedefli”. Diğeri ise mavi ve mor yansımaları olan “Meta Mavi Sedefli”.

hyundai i10 makyajlı versiyon iç tasarım

Yeni i10, bağlantı özellikleriyle sürücülere kullanışlı bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Avrupa’nın en popüler şehir otomobilleri arasında yer alan bu model; standart 4,2 inç LCD gösterge, dijital klima, akıllı anahtar, önde ve arkada USB tip-C bağlantılarıyla dikkat çekiyor. Aracın 8 inç multimedya ekranı, Apple CarPlay ve Android Auto ile üst segmentteki otomobilleri aratmıyor. Güvenlik noktasını geliştirmek içinse Hyundai Smart Sense donanımlarını standart olarak sunuyor. Ayrıca yeni Hyundai i10, Önden Çarpışma Önleme Asistanını (FCA) bisikletçileri içerecek şekilde genişletilerek yolculuk esnasında karşılaşabileceğiniz her tür duruma hazırlıklı olmanızı sağlıyor.

Küçük bir şehir aracı olmasına rağmen konfor konusunu da ön planda tutan model, rahatlığına önem veren sürücüler için pratik bir seçim olmaya devam ediyor. A segmentinde belirleyici özelliklere sahip olan bu şık model, elektrikli katlanır aynalarla donatılmış. Ayrıca bir önceki versiyonuyla aynı şekilde koltuklar açıkken 252 litre, koltuklar katlıyken de 1.050 litre bagaj kapasitesine sahip. İki kademeli bagaj paneli, tek elle arka koltuk katlama ve geri görüş kamerası da bu aracın sunduğu özellikler arasında.

Hyundai i10 İncelemesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here