İsmini Az Duyduğumuz Önemli Araba Markaları 2

0
2591
koenigsegg arabalar

İsmini Az Duyduğumuz Önemli Araba Markaları

İsmini her gün duyduğumuz markalar bir yana, daha kendi halinde araba markaları olduğunun hepimiz farkındayızdır. Bu markaların reklamlarını her gün göremeyiz ama otomotiv sektöründe önemli bir kısmı oluşturmaya devam ederler. Peki bu ismini az duyduğumuz önemli araba markaları nelerdir? Hangi arabaları ürettiler?

Zinoro

Çin pazarındaki bir başka elektrikli araç markası olan Zinoro, Çin’in Brilliance ve BMW’nin ortak girişimidir. Zinoro 1E’ye yakından bakarsanız, sac metalde bazı BMW tasarım ipuçları görmek de mümkündür. Bunun nedeni, 1E’nin büyük ölçüde BMW’nin X1 kompakt SUV’sini temel almasıdır. 125 kW’lık elektrik motoru arkadadır. İddia edilen menzil ise 150 km.

ismini az duyduğumuz önemli araba markaları - zinoro

Local Motors

Local Motors, arabaları tek tek 3D baskı kullanarak inşa ediyor. Çevrimiçi topluluklar tarafından sağlanan tasarımları uyarlayarak yeni bir otomobil üretim yöntemine öncülük ediyor. Merkezi Arizona’da bulunuyor. Şirket, amiral gemisi Rally Fighter’ı 2014 yapımı Transformers: Age of Extinction filminde ve 2017 Fast and Furious 8: The Fate of the Furious’da yer aldığı için çok sayıda medyaya maruz kalıyor. Local Motors ayrıca, dünyanın ilk 3D baskılı elektrikli otomobilini sergileyen NBC’nin Today Show programında da tanıtıldı. Şirketin en son yeniliği, IBM Watson’un teknolojisini içeren, sürücüsüz, elektrikli bir servis otobüsü olan Olli’dir. Olli 2016 yılında duyuruldu ve bugüne kadar hala geliştirilme aşamasında.

local motors arabaları

Koenigsegg

Koenigsegg ismini az duyduğumuz otomobil markaları arasında bulunsa da spor otomobil meraklıları arasında dikkat çeken bir markadır. İsveçli üretici kendini birinci sınıf süper otomobiller yaratmaya adamıştır. 2010 yılında Top Gear Dergisi, Koenigsegg Agera’yı Yılın Hiper Otomobili ödülüne layık gördü. Yaklaşık 1.341 beygir gücü üretebilen Koenigsegg One: 1, dünyanın ilk megacar’ı olarak adlandırılıyor. Koenigsegg’i daha özel kılan, 2015 yılı itibariyle sadece 97 çalışanla, araç sistemlerini ve bileşenlerini kendi başına üretmesidir. Bu sebeplerle Koenigsegg ismini az duyduğumuz önemli araba markaları arasında görmek mümkün.

ismini az duyduğumuz önemli araba markaları - koenigsegg

Mastretta Cars

1990’larda, Meksikalı Mastretta Arabaları, mikrobüs mühendisliği ve şasi tasarımının yanı sıra kit arabaları inşa etmeye odaklanmıştır. Mastretta, 2007 yılında yarış pisti için tasarlanmış bir spor otomobil olan Mastretta MXT’yi tanıttı. MXT, 161 mil / saat (260 km/ s) maksimum hıza sahiptir, beş saniyeden daha kısa sürede 0’dan 100’e çıkabilir. 250 beygir gücünde bir motora sahiptir. Mastretta daha fazla yüksek güçlü model üretirse, kısa sürede en iyi yarış arabası markalarından biri haline gelebilecek bir potansiyele sahip şirketlerden biridir.

mastretta

Fornasari

Fornasari, 90’lı yıllarda kurulan İtalyan merkezli bir otomobil markasıdır. Giuseppe Fornassarri ve arkadaşlarının, araba üretim işini başlatan bu işe atılmaya karar verdikleri bir girişim sayesinde ortaya çıkmıştır. Bu küçük girişim, 1950’lerde Corvette satın almayı ve onları yarışa hazırlamak için bazı değişiklikler eklemeyi içeriyordu. Ancak tutkusunun büyük bir kısmı, Maserati ve Alfa için sürücü olan babası Gigi’den kaynaklanıyordu. Fornasarri’nin arabalarından bazıları Fornasarri RR99 ve Fornasari Racing Buggy’dir.

fornasari cars

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here