İndian Motosiklet Hıza Duyarlı Viraj Lambası Geliştirdi

0
821

İndian Motosiklet Hıza Duyarlı Viraj Lambası Geliştirdi! Premium motosiklet üreticisi İndian, motosikletin hızına göre ayarlanabilen adaptif viraj farlarını kapsayan patent başvurusunda bulundu.

İndian Motosiklet Hıza Duyarlı Viraj Lambası GeliştirdiGünümüzde bir çok otomobilde viraj aydınlatmaları vardır. Fakat motosikletlerin yapısı otomobillerin yapısına göre daha az ve zor gelişim gösterdiği için otomobillere göre donanımları oldukça düşüktür. Patent, Hindistan menzilindeki herhangi bir motosikletin teknolojiyi benimseyebilmesine rağmen, kendisine takılan kit ile birlikte ağırlıklı olarak İndian Roadmaster’ı göstermektedir. Viraj far sisteminin ana özelliği karmaşık ve çok elemanlı bir LED farlara sahip olması ile öne çıkabilmektedir. Motosiklet farı, diğer herhangi bir viraj farının çalıştığı gibi çalışmaktadır. Motosiklet ile bir viraja girdiğiniz zaman, farklı LED’ler yanarak virajın köşelerine ve görüşünüzü rahatlatacak yerlere doğru parlayacaktır. Bu sistem, motosiklet sürücüsünün virajın etrafını etkili bir şekilde görmesine olanak tanıyarak, engelleri ve tehlikeleri daha önce görmelerini sağlamaktadır. Böylece önümüze çıkacak riskleri daha erken fark ettiğimiz için daha hızlı tepkiler verebileceğizdir.

İndian Motosiklet Hıza Duyarlı Viraj Lambası GeliştirdiBu sistem aslında oldukça stok ve standarttır. Fakat sistemin hıza uyarlanabilir teknolojide olmasından dolayı, motosiklet sektöründe fark yaratması beklenmektedir. Motosikletin hızına göre aydınlatması, kullanıcının güvenliği ve dikkatli olması için çok önemlidir. Örnek olarak; motosikletinizi şehir içinde sürdüğünüz zamanlar, far sisteminiz genel olarak önünüzü aydınlatacaktır. Fakat orman yolları, dar yollar veya görüşün kısıtlı olduğu yollardaki sürüşlerinizde far sisteminizin aydınlatma ayarları değişecek ve daha etkili görüş mesafesine sahip olabileceksiniz. İndian Motosiklet Hıza Duyarlı Viraj Lambası Geliştirdi! Ayrıca patente göre farlarınızın 90 km/s ile 30 km/s arasındaki ayarları yaklaşık olarak 3 kat daha farklı ayarda olacağı söylenmektedir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here