Trafik Sigortası Yaptırmazsanız Ne Olur?

1
8921

Trafik Sigortası yaptırmak zorunludur!

Otomobil sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan en önemlileri trafik kurallarına uymak, yaya ya da diğer sürücülere saygılı olmak ve aracın sigorta süreçlerini takip etmektir. Motorlu taşıtlar için yapılan sigortalar, riskleri en aza indirgemenize büyük katkı sağlar. En önemlisi de olası kazalar karşısında sizi büyük maddi yüklerden korur. Güvenli ve konforlu sürüş konusuna verdiğimiz önemle daha huzurlu bir trafik isteğimizle arabam.com ailesi olarak tüm araç sahiplerinin Trafik sigortası yaptırmasını tavsiye ediyoruz.

Ticari araç, motosiklet, otomobil ya da klasik bir araba olması fark etmeksizin tüm motorlu taşıtların yapılması zorunlu olan Trafik Sigortası konusunda daha hassas olmaları gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizde iki sigorta türü çok yaygındır. Bunlardan biri Kasko Sigortası, diğeri de Trafik Sigortasıdır.

Trafik sigortası

Trafik Sigortasının Kasko İle Arasındaki Farklar Nelerdir?

Arabanızın göreceği hasarlar karşısında alacağınız bir tedbir olan Kasko Sigortası, sahibi olduğunuz motorlu taşıtı, göreceği hasarlar sonucu onarmanıza yardımcı olur. Kasko Sigortasının yapılması zorunlu değildir. Fiyatları çok geniş bir kapsam yelpazesine sahip olması itibariyle değişkendir. Sigorta ise sizin aracınızla başka araçlara vereceğiniz zararı kapsar. Aslında Trafik Sigortasının Kaskodan bir farkı da sadece motorlu taşıt hasarını değil, diğer araçtaki sürücü ve yayaların gördüğü hasarı da teminat altına alabilmesidir. Bunlara ek olarak Trafik Sigortasının yapılması zorunludur.

Araç Trafik Sigortasını Yaptırmazsam Ne Olur?

Trafik Sigortasını yaptırmadan ya da poliçe yenileme döneminde gerekli yenileme işlemlerini yapmadan trafiğe çıkmanız ve bu durumun tespit edilmesi halinde aracınız bağlanır. Sigortası olmayan araçlar en yakın Trafik Şube otoparkına çekilir. Söz konusu motorlu taşıtın Trafik Şube otoparkında kaldığı her gün için park ücreti ödemeniz gerekir. Aracınızı Trafik Şube otoparkından almanız için önce sigorta yaptırmanız ve yaptırdığınızı belgelemeniz ardından da size verilen cezayı ödemeniz gerekir.

Sigorta şirketleri, Trafik Sigortasını yaptırmadığı için hakkında ceza uygulanan araçlara sigorta poliçesi düzenlerken inisiyatif kullanarak poliçe yenileme sadakat indirimi uygulamazlar. Bu da normalde ödeyeceğiniz rakamdan biraz daha fazlasına sigorta yaptıracağınız anlamına gelir.

Yukarıda saydığımız maddeler olağan bir durumda yaşayacağınız olumsuzluklarken olağan dışı ya da beklenmedik bir biçimde Sigortanız yokken kaza yapmanız halinde yaşayacaklarınızın yanında çok hafif kalabilirler. Zira, Araç Trafik Sigortası yaptırmadan trafiğe çıkıp kaza yaparsanız kazanın sonuçlarına göre değişmekle birlikte oldukça büyük bir maddi ve manevi yük altına girebilirsiniz. Böyle bir durumda yaşayabilecekleriniz de şöyle özetlenebilir:

Zarar verdiğiniz aracın tüm maddi hasarını karşılamak zorunda kalırsınız. Elbette bu hasarın bedeli az da olabilir ödeyemeyeceğiniz kadar çok da olabilir. Kusurlu olmanız halinde diğer araçtaki sürücü ve yayanın sağlık harcamalarını karşılamanız gerekir. Kusurlu olmanız halinde ve ölümle sonuçlanan bir kazada ölüm tazminatı ödemeniz gerekir. Normalde sebep olduğunuz hasar ile ilgili sigorta şirketiniz bir ekspertiz raporu hazırlayarak sizin kanun çerçevesinde bedel ödemenizi sağlarken Sigortanız yoksa karşı tarafın kanunsuz isteklerine de boyun eğmek zorunda kalabilirsiniz.

Trafik sigortası yaptırmak için sigortam.net’ten teklif alabilirsiniz.

İkinci El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here