i Phone X mi Yoksa İkinci El Araba mı?

0
5250

i Phone X mi Yoksa İkinci El Araba mı?

i Phone X 10 bin TL’ye yaklaşan fiyatıyla şoke etti! Akıllı telefonlar, iletişim, etkileşim, sosyalleşmek için gerekli ama onları sadece bu amaçlarla kullanıyor olsaydık pek çoğumuz değeri neredeyse bir maaş ve daha fazlası olan akıllı telefon marka-modelleri yerine çok daha makul olanlarını tercih ederdik.

i Phone X mi Yoksa İkinci El Araba mı?

2010’lardan itibaren, akıllı telefon üreticileri, iletişimden öte bir ihtiyacı, prestij sahibi olma ve egoyu tatmin etme ihtiyacını karşılamayı hedeflediler ve başardılar da. Bugün, kabul edelim ki; neredeyse hepimiz akıllı telefon alırken diğerlerinin telefonumuzla ilgili ne düşüneceğini fazlasıyla önemsiyoruz.

i Phone X mi Yoksa İkinci El Araba mı?

Bu marka algısının şampiyonu ise kesinlikle Apple. Akıllı telefon ürünleri içinde teknolojisi ile fark yaratıyor olmasının yanı sıra sağladığı müthiş dominant marka algısı ile Aplle, hayalleri süslüyor. Apple’ın son telefonu iPhone X ise, bu konuda algıyı epey yüksek bir yere taşıdı.

Heyecanla beklenen i Phone X fiyatı, özellikleri, tasarımı ile konuşulmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere yaklaşık 9 bin TL olması beklenen iPhone X’in fiyatı, ikinci el araç piyasasındaki bazı modellerin fiyatıyla neredeyse eş değer. Akıllara da ‘iPhone X alacağıma araba mı alsam‘ sorusu da gelmiyor değil…

iPhone X ya da iPhone 8 konusunu işte tam da böyle düşünenler için biraz irdelemek istedik. Her yönüyle iPhone X.

iPhoneX Ne Kadar?

Önce biraz çok tartışılan hakkında eğlenceli capslar hazırlanan iPhone X’in fiyatından bahsedelim. Apple markasının onuncu yılına özel olarak üretilen iPhone X modeli, ABD’de 999 dolara özetle 1000 dolara satışa sunulacak.

i Phone X mi Yoksa İkinci El Araba mı?

iPhone X Türkiye Fiyatı

Bilindiği üzere ülkemizde akıllı telefonlar ve otomobiller vergi konusunda hepimizi en çok üzen kalemler. Durum böyle olunca da iPhone X’in 999 dolarlık başlangıç fiyatı, ülkemizde epey katlanmış olacak. Öncelikle dolar karşısında TL’nin geçen bir kaç yıldaki değer kaybı 999 doları neredeyse üçe katlıyor. Ardından ve ülkemizdeki vergilerle rakam epeyce yükselecek. Peki, vergi uzmanlarına göre henüz net olamayan iPhone X Türkiye fiyatı ne olacak?

Kaba bir hesapla iPhone X Türkiye Fiyatı:

iPhone X Türkiye giriş fiyatı= 999 DolarXdolar kuru= 3.450 TL

TRT vergi payı= 345 TL

ÖTV vergi payı= 862 Tl

Ara Toplam= 4.657 TL

Bundan hesaplanan %18 KDV= 838 TL

Toplam iPhone X fiyatı= 5.495 TL

*iPhone X modelinin Türkiye fiyatı henüz resmi olarak açıklanmadı, bu rakam sadece tahmini.

Yetkili ağızlardan yani Apple camiasından yapılan açıklamalara bakılırsa özellikle hızlı şarj özelliğini kullanabilmek için bazı ek aksesuarlar almanız gerekiyor. Bir de 999 dolar, iPhone X’in başlangıç fiyatı. Yani dahili hafızası yüksek olan versiyonu tercih ederseniz rakam değişecek. İşte tüm bunlar hesaba katılınca, şık bir i Phone X kılıfı, Apple Watch falan derken Türkiye’de 9- 10 bin TL gibi bir rakamı iPhone X merakınız için harcamanız bekleniyor. Peki, bu rakama alınabilecek ikinci el araba var mı, gelelim bu konuya…

iPhone X Fiyatına Araba Var mı?

arabam.com ikinci el araç ilanlarını fiyata göre filtreleyerek bu sorunun yanıtını bulalım:

ikinci el

Yaptığımız aramada 10 bin Tl altında tam 4.150 ilan bulabildik. Elbette pazarlık payı da düşünülürse belki de 12- 13 bin Tl bandından başlamak gerekirdi. Bu durumda da ilan sayısı epey artar.

ikinci el

‘iPhone X almayın’ demiyoruz ama ‘iPhone X alacağıma araba alırım’ diyen capslar haklı mı; sorusuna yanıt arıyoruz. Görüyoruz ki Türkiye’de 256 GB dahili depolama kapasitesi olan, yanında hızlı şarj aksesuarları, kılıfı ve diğer ayrıntılarıyla birlikte bir  iPhone X fiyatına, çok sayıda ikinci el araç var. Mesela, 1994 model Lada Samara, 1993 model Renault R9, 1992 model Tofaş Doğan L, 1992 Model Tofaş Doğan SL…

Bu araçları almayı isteyip istememek tercih meselesi. Ancak pek çoğunun modifiye ile çok havalı görüneceği hatta bu işin epey trend olduğunu da eklemek gerek..

faça arabalar

Biraz Dedikodu Yapalım mı?

iPhone X’in fiyatı kadar iPhone X lansmanında yaşananlar da çok konuşuldu. Ayrıca bazı teknoloji meraklıları bu fiyatıyla cep yakan modelin gündelik yaşamımıza çok önemli bir fayda sağlamadığını ya da önemli bir fark yaratamadığını açıkaldı. İşte detaylar…

Apple 10. Yıl Lansmanında Ne Oldu?

Markanın iPhone X tanıtımı için planladığı 10. yıl lansmanında oldukça dikkat çekici bir skandal yaşandı. Öyle ki, bu skandal ve iPhone X’in fiyatı şimdiden ürünün özleliklerinin önüne geçti bile. Apple Başkan yardımcısı Craig Federighi, öve öve bitirilemeyen Face ID yani yüz tanıma sistemini çalıştıramamıştı. Elbette Aplle, iPhone X tanıtımında yaşanan bu skandal için bir açıklama yaptı ama, bu konu konuşulmaya devam ediyor.

iPhone X’in Özellikleri Neler?

iPhone X modelinin en dikkat çekici özelliği, hızlı şarj olması ve yüz tanıma sistemi. Bir iPhopne X aldığınızda kutunun içinden çıkan adaptörler hız şarj özelliğini desteklemeyecek. Bunun için ayrıca bazı aksesuarlar almanız gerekecek. Bundan önce iPhone’nun en son çıkan modeli, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’tı. iPhone X, bu modellerden iki jenerasyon ileride gibi bir değerlendirme yapılıyor. Beş maddede iPhone X:

1. Fiziksel home tuşu artık yok.

2. Parmak izi tanıma sistemi yerine yüz tanıma sistemi var.

3. 64 ya da 256 GB dahili depolama kapasitesi var.

4. iPhone X’in ekranı, Super Retine ve 5.8 inç boyutunda. iPhone X ekran çözünürlüğü ise 1125X2436 piksel.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here