Hyundai’nin Yeni SUV Modeli Bayon ‘dan İlk Görüntüler Geldi

0
2026
Hyundai'nin Yeni SUV Modeli Bayon

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Hyundai Assan fabrikasında üretilecek olan Hyundai’nin Yeni SUV Modeli Bayon ‘dan görüntüler geldi. Crossover tasarımların yaygınlaştığı bu dönemde B-SUV segmentinde yer alacak olan Hyundai Bayon 2021 yılının ilk yarısında Avrupa’da satışa sunulacak.

Hyundai’nin Yeni SUV Modeli Bayon

Hyundai Motor Company, yaklaşık bir ay önce İzmit’te üreteceği yeni B-SUV modelinin adını duyurmuş ve otomobilin ismini Hyundai Bayon olarak açıklamıştı. Bugün yeni Hyundai Bayon’un tasarım ipuçlarıyla ilgili yeni görüntüler paylaşıldı. Hyundai Bayon’un ön tasarımı incelendiğinde, burun üzerindeki hava girişinin tıpkı makyajlı bir Konda gibi ince ve uzun olduğunu görüyoruz. Kenarlarına aynı kalınlıkta LED gündüz yanan farlar dahil edilerek estetik bütünlük sağlanabilir. Tamponda bulunan farları gördüğümüz gibi, bölünmüş far tasarımı (artık modernliğin sembolü) Bayon’da da mevcut. Ek olarak, bu alan, tamponun alt kısmına daha da uzanan daha büyük panjurlara sahiptir.

Hyundai'nin Yeni SUV Modeli Bayon

Yeni Hyundai Bayon’un arkası tamamen farklı bir tasarım konsepti kullanıyor. Fren lambaları ok şeklinde tasarlanmıştır ve modern logonun üzerine ince bir LED şerit ile bağlanmıştır. Ayrıca çok net olmasa da logolu kısmın siyah olduğunu görebiliyorsunuz. Bu ayrıntı, Bayon’un cilt tonuyla keskin bir kontrast oluşturabilir.

Hyundai Bayon

Hyundai Bayon’un tasarımıyla ilgili açıklanan noktalar şimdilik bu kadar. Geçen ay, aracın isminin Fransa’nın güneybatısındaki Bayonne şehrinden ilham aldığını öğrendik. B-SUV Hyundai Bayou, Türkiye’de üretilecek ve 2021’in ilk yarısında Avrupa’da piyasaya sürülecek. İddiaya göre araçla ilgili yeni detaylar önümüzdeki haftalarda paylaşılacak.

Hyundai Bayon Adı Bayonne Kasabasından Geliyor.

Bayon adlı yeni model ismini ilginç bir şekilde almış durumda. Bayon adı, Fransa’nın güneybatısındaki Bayonne şehrinden esinlenilmiş durumda. Firma, Bayon’u Avrupa için ürettiğinden adını da yine bir Avrupa şehrinden almaya karar vererek isim olayını bu şekilde çözmeye karar vermiş. Atlantik kıyısı ve Pirene Dağları arasında yer alan bu  küçük Fransız kasabası, yeni modelin karakterine son derece uygun görünüyor. Bu kasabada çeşitli spor aktivitelerin dışında, yelken ve yürüyüş gibi aktiviteleri sevenler için de doğa harikası bir yer olarak da bilinmekte. Firma Son 20 yılda ürettiği tüm SUV modelleri için dünyanın en popüler şehir ve kasaba isimlerini tercih ediyor. Uzak doğulu otomotiv üreticisi, bu kuralı Bayon modelinde de bozmuyor.

2. El Hyundai ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here