Renault Symbol Soğuk Havada Tüm Yağı Boşalttı!

1
3513

Havaların soğuması ile birlikte otomobillerimizi kullanırken çok daha dikkatli olmalıyız. 1.5 DCi motora sahip Renault Symbol marka ticari taksi sahibi, hiçbir sorun yok iken akşam aracını park etti. Araçta antifriz de vardı. Gece hava 0’ın altında seyretti. Don meydana gelmişti. Sabah aracını çalıştıran taksici, aracın ısınması için bir süre beklerken bir ses duydu. Aracından aşağı indi ve gördüğüne inanamadı. Aracın tüm motor yağı boşalmıştı. Bu yazımızda sizlere bu sorunun sebebinden ve böyle bir sorunla karşılaşıldığında yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz.

Renault Symbol

Renault Symbol Tüm Yağı Boşalttı

1.5 DCi motora sahip olan Renault Symbol, soğuk havada çalıştırıldı. Aracın antifriz gibi bakımları zamanında yapılmıştı. Aracın ısınmasını beklerken tak diye gelen sesin ardından kontrol amaçlı araçtan inen taksici, tüm yağın boşaldığını gördü ve servisi aradı. Ardından çekici çağırdı.

Renault Symbol

Çekici ile tamir servisine götürülen araç lifte kaldırıldı. Aracın yağ filtresi patlayıp yerinden çıkmıştı. Aracın tüm yağı boşaldığı için motora zarar verip vermediği bilinmiyordu. Araca yeni ve orjinal yağ filtresi takıldı. Ardından motor yağı koyuldu. Araç çalıştırıldı. Motorda herhangi bir sorun oluşmamıştı. Taksici, aracın yağının boşaldığını farketmeseydi, motor komple gidip yatak saracaktı.

Renault Symbol

Yan Sanayi Yağ filtresi Kullanılmış

Aracın yağ filtresinin patlayıp yerinden çıkmasının sebebi, yan sanayi kullanılmış olan yağ filtresiydi. Hava ve motor çok soğuktu. Motor çalışıp ısınmaya başladı. Motor bloğu ve yağ filtresi arasında olan metal uyuşmazlığı, yağ filtresinin daha az genleşmesine sebep oldu. Bu sebeple yerinden fırladı. Araçlarınızın bakımını yaptırırken orjinal parça kullanmaya önem gösterin.

Renault Symbol

Soğuk Hava Araç Rolanti Devrinde Isınsın

Soğuk havalarda araç ısınmadan hareket etmek en çok yapılan yanlışlardan biridir. Motoru çalıştırdıktan sonra 5 dakika kadar motorun ısınmasını bekleyin ve yola devam edin. Motor çabuk ısınsın diye gaz vermek de yapılan yanlışlardandır. Aracın rolanti devrinde ısınması en sağlıklı ısınma şeklidir. 5 dakika ısınan aracın kalorifer sıcaklığı camı çözmeye yetecektir. Bu sayede güvenli bir sürüş de beraberinde gelir. Camlarda buğu oluşuyor ve geç çözülüyorsa; buğu önleyici uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Bende kango 1 var.Araç 3 aydır yağ boşalrıyor.3 ayda 4 sefer oldu başta filtreden dedik usta filtreyi takamadı dedik sonrakinde yan sanayi dedik orjinal aldık olmadı yine boşalltı bidaha ustaya çekici ile gittik yine filtreden dolayı yağ koydu orjinal filtre takıldı .2 gün kullandım evin önünde araç ısınırken rolantide daha kontağı yeni açtım dışardan camları silerken yağ boşalttı Allah aşkına bilen anlayan biri varsa yazsın.Yağ pompasından dolayı olurmu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here