Hyundai Bayon Geliyor!

0
1530
Hyundai Bayon

Hyundai Bayon, crossover segmentin de yerli üretim olarak yarışmaya geliyor. Hyundai Motor Company, yeni crossover SUV modelinin adını Bayon olarak açıkladı. Avrupa’ya 2021’in ilk yarısında giriş yapacak olan model tamamı ile yerli üretim olacak. Tamamen yeni yaratılmış bir model olarakta dikkat çekiyor. Hyundai Avrupa Pazarlama ve Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Andreas-Christoph Hofmann, konuyla ilgili olarak, “Model yelpazemiz ve satış başarımız açısından Avrupa SUV pazarında şimdiden güçlü bir şekilde yer aldık. Ayrıca, B-SUV segmentine bir model daha ekleyerek Avrupalı müşterilerimizin taleplerini daha da iyi karşılamak istiyoruz. Oldukça popüler olan B-SUV segmentindeki varlığımızı artırmak için bu yeni modelimizi harika bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Bayon modeli

Hyundai Bayon Adı Bayonne Kasabasından Geliyor.

Bayon adlı yeni model ismini ilginç bir şekilde almış durumda. Bayon adı, Fransa’nın güneybatısındaki Bayonne şehrinden esinlenilmiş durumda. Firma, Bayon’u Avrupa için ürettiğinden adını da yine bir Avrupa şehrinden almaya karar vererek isim olayını bu şekilde çözmeye karar vermiş.

Atlantik kıyısı ve Pirene Dağları arasında yer alan bu  küçük Fransız kasabası, yeni modelin karakterine son derece uygun görünüyor. Bu kasabada çeşitli spor aktivitelerin dışında, yelken ve yürüyüş gibi aktiviteleri sevenler için de doğa harikası bir yer olarak da bilinmekte. Firma Son 20 yılda ürettiği tüm SUV modelleri için dünyanın en popüler şehir ve kasaba isimlerini tercih ediyor. Uzak doğulu otomotiv üreticisi, bu kuralı Bayon modelinde de bozmuyor.

Adını Arizona ve New Mexico eyaletlerinde ki şehirlerden alan Tucson ve Santa Fe örneği gibi. Üç yıl önce B-SUV segmentine dahil edilen ve adını Hawaii’nin büyük adasındaki Kona bölgesinden alan KONA modeli de en bilinen modeller arasında olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, hidrojen yakıt hücreli elektrikli araç NEXO da adını Danimarka’nın popüler tatil adası Bornholm’un en büyük kasabalarından biri olan Nexø’dan alıyor. Bayon modeli, Kona modeli, Tucson modeli, NEXO ve Santa Fe modellerinin arasına dahil oluyor. Markanın Avrupa’daki en son SUV üyesi olacak ve 2021’in ilk yarısında üretilmeye başlanacak.

2. El Hyundai ilanları İçin Tıklayın!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here