Honda AWV, YENİ NESİL OTONOM İŞ ARACI!

Sıra dışı Honda Autonomous Work Vehicle (AWV), 2021’in Kasım ayının ikinci haftasında tanıtıldı. Güneş enerjisi ile çalışan yeni nesil aracın iş sahasında, arazide büyük fayda sağlayacağı düşünülüyor.

Honda AWV

Japon otomobil ve motor üreticisi Honda, yeni bir otonom araç üretti. İş sahasında ve arazide büyük fayda sağlanacağı düşünülen araç enerjisini güneşten sağlıyor. AWV adı verilen güneş enerjisi ile çalışan otonom araç; Honda, 1000 dönümlük Black&Veatch Güneş Enerjisi Santrali’nde test sürüşünü gerçekleştirdiği taşıta 408 kilogram ağırlığında kargo taşıtmayı başardı.

HONDA’YA KISA BİR BAKIŞ

Honda AWV

Honda 1948 yılında Soichiro Honda tarafından Japonya’da kurulmuş Japon otomotiv firması. Başlangıçta motosiklet üretimi yapan firma zamanla otomobil, su motoru,(gemi, tekne, yat vb.) robot, güç ekipmanları (jeneratör, çim biçme aleti vs.) motor (herhangi bir işte kullanılacak akaryakıtı motorlar) ve uçak üreten bir firma haline gelmiştir. Dünyanın bir numaralı motor üreticisi olan Honda Japon otomotiv sektörünün gelişmesinde ciddi katkılar sağlamıştır. Honda’nın genel merkezi Minato, Tokyo, Japonya’da bulunmaktadır. (Kaynak: tr.wikipedia.org)

HONDA AWV 725 KİLOGRAMA KADAR YÜK TAŞIYABİLİYOR.

Honda’nın iş sahalarında işleri kolaylaştırması için geliştirdiği ve ürettiği AWV, test sürüşünde 408 kilogram ağırlığında kargoyu taşımayı başarmış ve totalde 725 kilogram ağırlığına kadar girebilmiş durumda.

Yüksek sıcaklıktan etkilenmeyen ve hatta güneş enerjisini hareket etmek için kaynak olarak kullanabilen teknoloji, test sürüşünde 8 saate kadar çalışabildi. Aracın geliştirme süreci devam ediyor.

HONDA AWV ARACINI TEST ETMEK İSTEYEN ŞİRKETLERİ BEKLİYOR

Honda AWV

Honda yeni nesil otonom iş aracı AWV üzerindeki çalışma ve testlerini sürdürürken, şirketlere de duyuruda bulunuyor. AWV’nin gelişimine destek olmak isteyen şirketler, de AWV’yi test etmeleri için kendileriyle bağlantı kurmaya davet ediyor.

HONDA’DAN AWV İLE GELECEĞE YATIRIM

Honda, AWV’nin arazideki testlerini dünyaya lanse ederken, geleceğin iş sahaları hakkında da ip uçları veriyor.  Çalışma alanlarındaki rutin taşıma görevlerini üstlenerek işleri kolaylaştıracak AWV, sürücüsüz tasarlandı. Dolaylı olarak, zaman ve para kazancı sağlayacak araç, 45 km kadar menzile sahip ve 6 saat içerisinde şarj ediliyor.  Otonom kullanım için normal ve üç boyutlu kameralar ile GPS donanımlarından yararlanıyor.

İkinci El Honda İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Honda AWV Honda AWV

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here