Sono Motors Güneş Enerjili Otomobilini Tanıttı

0
1818
Sono Motors Güneş Enerjili Otomobilini Tanıttı

Sono Motors Güneş Enerjisinden Yararlanan Yeni Otomobilini Tanıttı

Alman otomobil girişim şirketi Sono Motors, en son araç prototipi olan ikinci nesil Sion’u çevrimiçi olarak CES 2021 fuarında gösterdi. İkinci nesil Sion, aracın gövdesine entegre edilmiş 248 fotovoltaik bir panele sahiptir ve bu güneş enerjisinden yararlanarak pili yeniden şarj eder.

güneş enerjili otomobil

Şarj Gerektirmeyen Bir Elektrikli Otomobil Olabilir

Yeni Sion prototipi, Sion SEV’in tüm düz ve kavisli kısımlarına -kaput, tavan, kapılar ve arka kısım da dahil olmak üzere- güneş pilleri kurmayı başardı. Buradaki fikir, aracın pilinin, park yerinde dururken ya da şehir trafiğinde durmuş vaziyetteyken güneş enerjisi sayesinde pilin bir miktar şarj olabilmesidir. İdeal şartlarda pili 34 kilometrelik bir menzile kadar şarj edebilme kapasitesine sahiptir. Bu da evden işe gidip gelirken bir çoklarımız için gayet yeterli bir menzil sağlar. Pil paketinin toplam şarj aralığı ise WLTP döngüsünde 255 kilometredir.

Laurin Hahn: “Sadece Bir Başlangıç”

Yeni Sion SEV hakkında konuşan Sono’nun kurucu ortağı ve CEO’su Laurin Hahn, “Topluluğumuza güneş enerjisiyle çalışan bir geleceğe geçişi sağlayacak bir ürünü sergileme sözümüzü yerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu yolculuk basit bir fikirle, bir garajda başladı ve topluluğumuzun fazlasıyla sağladığı destekle birlikte büyük bir güç haline geldi. Yeni nesil Sion prototipinin sadece bir başlangıç olduğunu söylediğimde tüm ekibimiz adına konuşuyorum ve hedefimizi gerçekleştirmek için yola çıkmaya hevesliyiz. İnsanlığa ilk solar elektrikli otomobili sunma hedefimiz için ilerlememize devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Doğal Hava Filtresi: breSono

Sono Sion SEV’in öne çıkan özelliklerinden birisi de içerdiği doğal hava filtresi sistemi. Bu konuyla ilgili de konuşan Hahn, “Doğal hava filtresi sistemimiz breSono, tasarımda öne çıkan bir özellik. BreSono, otomobilin iç nemini olumlu yönde etkilerken iç hava kalitesini de sürekli olarak iyileştiriyor. Yosun verimini test ederken bunu bulduk. Havadaki partiküllerin %20 kadarını filtre ediyor. Ayrıca yosunlar artık enzimatik bir reaksiyona girmediğinden, ona özel bir özen bile göstermenize gerek kalmaz. Düzenli filtre değişiminde de yosunun değiştirilmesi oldukça basittir.” dedi.

150 kW’lık bir motora sahip olan Sono Sion SEV, azami olarak 140 km/s hıza çıkabiliyor. Bu aracın fiyatı ise ön siparişe özel 25.500 € olarak belirlendi.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here