Güneş Enerjisi Kullanan Elektrikli Şarj İstasyonu Ankara’da Açıldı!

0
3210

Güneş enerjisi kullanan şarj istasyonları var mı? Elektrikli araba şarj istasyonları güneş enerjisi ile elektrik sunamaz mı? Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu var mı? Ankara’da güneş enerjisi kullanan elektrikli şarj istasyonu açıldı.

Güneş Enerjisi Kullanan Elektrikli Şarj İstasyonu Ankara’da Açıldı!

Shell&Turcas enerjisini güneşten alan ilk istasyon yatırımını Ankara Küçükesat’ta faaliyete geçirdi. Karbon salınımını yaklaşık yüzde 30 oranında azaltacağı belirtilen sistem, şimdiden epeyce ilgi gördü. Shell&TurcasAnkara Küçükesat Sitasyonunun dönüşümü için 270 watt gücünde 160 adet güneş paneli kullanıldı. Dönüşüm sayesinde bu istasyon yıllık neredeyse 200.000 kW saat olan enerji tüketiminin yüzde 32’sini güneş enerjisinden sağlayacak. Toplamda 10 yılda yaklaşık 1.000 ağacı doğaya kazandırmış olacak. 

Ankara’daki Güneş Enerjili Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Neden Önemli?

Bu istasyonla birlikte elektrikli araç kullanımına ve yenilenebilir enerji kültürüne biraz daha fazla yaklaşmış olduk. Yeni istasyonlar açıldıkça, elektrikli arabalar için ve hybrid otomobiller için gereken alt yapı sunuldukça bugünün dizel talebi, farklı bir yöne doğru değişecektir. Elebtte burada söz konusu motor teknolojisini sunan araçlar hakkında bilgilendirme de yani bilinç oluşturma kısmı da çok önemli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here