McLaren GT Hızını da Konforunu da Artırdı!

0
2194
2020 Yeni McLaren GT

McLaren GT ne kadar hızlı olabilir? 2020 McLaren GT hakkında neler biliyoruz? Yeni McLaren GT haberleri neler?

McLaren GT Hızını da Konforunu da Artırdı!

Performansıyla ve tasarımıyla dikkat çeken McLaren GT modeli, hafif ve ergonomik bir superspor seçeneği sunuyor. Grand Tourer yani uzun yola uygun superspor otomobil sınıfında yer alıyor. Ancak kendisi, bu segment için neredeyse kriter belirleyecek seviyede iyi bir seçenek. 

Hızlı, güçlü, feet ve çok zengin bir erkek…Belki de McLaren GT modelini böyle tanıyabiliriz. Onun havası tam da bu aralıkta. Otomotiv endüstrisindeki elektrikli ve hybrit otomobiller içinde çok çekici bir seçenek olarak karşımıza çıkan McLaren GT 2020, rakiplerine biraz geride bırakıyor gibi. 

Karbonfiber karoserle üretilen otomobil, hafiflik ve ergonomi konusunda muhteşem. İç mekanda ısıtmalı ve masaj yapan koltuklar, 12 haparlorlü ses sistemi, 12,3 inç multimedya ekranı önemli. Napa deri döşemeler ise çok çekici. Napa deri döşeme istemeyenler için alkadra seçeneği de var. Bu arada opsiyonlar arasında kaşmir de var. Ve arabada kaşmir koltuk alternatifi bugüne kadar neredeyse yok denecek kadar az uygulanmış bir lüks. 

McLaren GT Motor Özellikleri

McLaren GT motoru, 4,0 litrelik ç,ft turbolu v8 motor.  620HP güç ve 630Nm tork üretiyor. Çift kavramalı 7 ileri otomatik şanzıman 3,2 saniyede 0-100km hızlanmasını tamamlıyor. 200km hızlanmasına ise 9,0 saniyede ulaşıyor. GTİ’nin ortalama yakıt tüketimi ise 10,8 litre. GTİ’nin kabinine gelen motor sesi ve ısısının azalması için motor bölümünde yeni yalıtım malzemeleri kullanılmış. 

2019 McLaren GT Süspansiyon Sistemi 

Bağımsız çift salıncaklı süspansiyon sistemine sahip araçta 720S’te de görev yapıyor. proactive damping control sistemi de sunuluyor. 

McLaren GT Kaç Para?

Siparişleri alınan McLaren GT’nin fiyatı 198 bin EURO. 

McLaren GT Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

McLaren GT modeli için 2019’un sonunu beklemek gerekiyor. Hatta 2020 başı da diyebiliriz. 

McLaren GT Hakkında Önemli Ayrıntılar

Badem şeklindeki farlar, ince stop lambaları, devasa hava girişleri, kaslı çamurluklar McLaren GT tasarımında ilk dikkat çeken detaylar. Aracın uzunluğu 4,68mm. McLaren GT’nin bagajı ise 420 litre. Bu sınıfta bu büyüklükte bagaj sunan yok. Aracın boş ağırlığı 1530kg. Bu arada ağırlık merkezi yere yakın bir araç. 

McLaren GT modeli, Ferrari F8 Tributo ve Lamborghini Huracan modeline rakip olarak gösteriliyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here