Fransız Arabaları Türkiye Pazarında Lider

0
1764

2020’nin tamamlanması ile beraber artık istatistiki verilerle yılın tahlili yapılmaya başladı. Geçtiğimiz yılda Fransız arabaları Türkiye pazarında seneyi lider tamamladılar.

Fransız Arabaları Türkiye Lideri

Türkiye Otomotiv Sektörü çalkantılarla dolu 2020 yılını geride bıraktı. Ekonomik ve toplumsal anlamda zorlu ve karışık bir yılı geride bırakırken otomobil satışlarına dair veriler de netlik kazanmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de satılan her 3 araçtan 1’i Fransız Menşeili arabalardan olmuş. Bu oranla beraber de Fransız arabaları Türkiye pazarının liderliğini almış durumdalar. İç pazarda satılan 772 bin 788 adet aracın 238 bin 478 adedini Fransız markalar oluşturdu. Fransızları 155 bin 806 adetle Alman araçlar, 143 bin 846 adetle İtalyan araçlar, 92 bin 487 adetle Amerikan araçlar, 80 bin 352 adetle Japon araçlar ve 45 bin 57 adetle Koreli araçlar takip etti. Yani Fransız marka araç satışları, ikinci sıradaki alman üreticilerden 85 bin daha fazla satış rakamı yakalayarak birinciliği göğüslemiş oldular.

En Çok Satan Marka

Ülkeler ve menşei sıralamasında Fransız otomobiller bir numaralı koltuğu almış olsalar da markalara göre bir sıralama yapıldığı zaman bir numaralı koltukta bir İtalyan görüyoruz. Fiat tek başına 137 bini aşkın araç satarak markalar klasmanında Türkiye’de en çok satan marka olmayı başardı. Fransız arabalar Türkiye’de lider demiştik. Peki Fransızların en çok satan arabası ne diye soracak olursanız, cevabımız: Renault. Fransız devi hem Türkiye’de en çok satan ikinci araba olurken, Fransız arabalar içerisinde de liderliği almış oldu.

Amerikan araçları incelediğimiz zaman Ford’un ciddi bir satış rakamını yakaladığını görebiliyoruz. Ford yaklaşık 93 bin satışla büyük bir başarı göstermiş oldu. Alman otomobilleri incelendiğinde 65 bine yakın satış rakamı ile Volkswagen’ı birinci sırada görüyoruz. Japonlarda yaklaşık 41 bin ile Toyota birinci sırayı alırken, Korelilerde yaklaşık 29 bin araç satış sayısı ile Hyundai markası ilk sırayı almış oldu.

Renault bu sene de liderliği bırakmayarak 21. Kez Türkiye pazarının lideri olmayı başardı. Bu başarıyı 21 yıl boyunca devam ettirmek de gerçekten takdire şayan bir başarı. Bir diğer Fransız Peugeot ise SUV sınıfının lideri oldu. Yaklaşık 26 bin SUV satarak Türkiye pazarının SUV lideri koltuğuna oturmuş oldu.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here