Mercedes GLA SUV, 2014 yılında piyasaya sürüldü. BMW X1 , Volvo XC40 ve Audi Q3 gibi rakiplerini elemek üzere tasarlanmış, birinci sınıf bir ürün olmasına rağmen, bazı alanlarda yetersiz kaldı. İç kısım biraz sıkışıktı, sürüş rahat değildi ve yumuşak tasarım olmasına rağmen piyasada arzu duygusu uyandırmadı.

GLA tasarımından dolayı ‘yükseltilmiş bir A-Serisi ‘ olarak bahsedildiğinden dolayı bir kompakt SUV’den çok yüksek sürüşlü bir hatchback olduğu algısı yarattı.

Motorlar, 0-60 hızlanma ve en yüksek hız

GLA’nın motor yelpazesi, üç benzin ünitesi, iki dizel ve aralarından seçim yapabileceğiniz tek bir benzinli plug-in hibrit’ten oluşmaktadır.

GLA 180, 200 versiyonları sırasıyla 134 beygir ve 161 beygir gücünde 1.3 litrelik benzinli motor kullanıyor. 0-62mph’lik bir 9.6s  ve 124mph’lik bir maksimum hız sunabiliyor; bu, çoğu zevke göre muhtemelen fazlasıyla yeterli performanstır.

GLA 250 2.0 litre benzinli varyant, AMG varyantlarının altındaki aralıktaki en hızlı otomobildir. Güçlü bir 221bhp ile, 6.9s’de 0-62mph yapabiliyor ve 149mph’de zirveye çıkıyor.

Dizel gücü, iyi bir hızın yanı sıra C02 emisyonlarında ve yakıt ekonomisinde iyileştirmeler sunan 2.0 litrelik GLA 200 d ve 220 d modelleri biçiminde gelir. 148bhp 200 d, her ikisi de dokuz saniyenin altında 0-62mph tamamlayan ve 130mph’ye yaklaşan bir en yüksek hız sunan önden çekişli veya 4Matic dört tekerlekten çekişli olarak mevcuttur. 187bhp GLA 220 d 4Matic yalnızca dört tekerlekten çekişlidir, ancak fark edilir şekilde daha hızlıdır ve 7,3 saniyelik bir sprint süresi bulunmaktadır.

Performans ve üstün ekonomi karışımının peşindeyseniz, Mercedes cevabı GLA 250 e plug-in hibrit şeklinde alabilir. 1,3 litrelik bir benzin ünitesi ve bir elektrik motoru ile 215bg ve 7,1s 0-62mph zamana ulaşıyor.

Gla Tasarım

 

Birinci nesil GLA, en iyi görünen küçük SUV olma yolunda pek başarılı olamadı ve müşterilerin arzuladığı önemli stil anlayışını, özellikle de birinci sınıf bir markadan uzaktı.

Yenilenen otomobil, kaliteli malzemeler içeren iç mekanı ve yeni bir dijital ortama odaklanmasıyla çok daha fazla çekicilik sunuyor. Mercedes-AMG performans modellerinin dışında müşteriler, 250 e plug-in hibrit için ayrı Exclusive donanım hatları ile kalitesini ortaya koydu.

Spor versiyonlarında 18 inç alaşım jantlar, LED farlar, geri görüş kamerası ve 7 inç dokunmatik ekran bulunur. Sport Executive donanımı, 10,25 inç dokunmatik ekran, akıllı telefon entegrasyonu ve kablosuz şarj dahil olmak üzere mevcut teknolojiyi geliştirirken, AMG Line otomobilleri 19 inç jantlar, bir AMG stil kiti, arka gizlilik camı ve yükseltilmiş döşemeli spor koltuklar ekliyor.

Fiyat listesini daha da yukarı taşımak, park yardım sistemi, iç ortam aydınlatması ve panoramik cam tavan gibi ekstraları içeren AMG Line Executive, Premium ve Premium Plus donanım seviyelerini getiriyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here