Ford’un Araçları Android İşletim Sistemi İle Gelecek!

Otomobillerde kullanılan teknolojilere gün geçtikçe yenileri ekleniyor. Bilhassa dijital dönüşümün yoğun olduğu bu dönemde otomobil markaları yeni teknolojiler duyurmaya devam ediyor. Dijitalleşme süreci içerisinde birçok marka farklı stratejiler izliyor. Bazı markalar bu süreci kendi bünyelerinde geliştirdiği teknolojiler ile sürdürürken, bazıları teknoloji devleri ile işbirliğine gidiyorlar. Ford da bu markalardan biri. İki amerikan devi yeni bir anlaşma gerçekleştirdiler. Ford, Google ile anlaşarak otomobilleri için yeni bir sürece start verdi.

ford google

Google, 2030’a Kadar Tüm Ford Otomobillerinde!

Yapılan anlaşmaya göre başarılı Ford, 2023 yılında Google işletim sistemini otomobillerinde kullanmaya başlayacak. Bu proje kapsamında Ford, Google’ın bulut sisteminden yararlanacak ve yapay zeka sistemlerini; fabrikalarda, bayilerde ve araçlarda kullanacak. Ayrıca 6 yıllık işbirliği kapsamında Ford’un ve Lincoln’un modellerinde Android tabanlı Google uygulamalarının ve hizmetlerinin kullanılabilmesini sağlanacak. Ford’un Google ile işbirliğinin geliştirmesi için Team Upshift adıyla bir çalışma grubu oluşturuldu. Her iki şirketten mühendislerin görev alacağı grup, beraber çalışma gösterecek.

ford google

”İnovasyon gücü yaratacaktır.”

Ford CEO’su Jim Farley, şirketin elektrifikasyon, bağlanabilirlik ve otonom sürüşler konularında tarihin en derin dönüşümünün yaşadığı bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak, şunları ifade etti: “Google ve Ford’un yol arkadaşlığı, müşterilerimize üstün bir deneyim sunma ve işimizi modernleştirme kapasitesine sahip bir inovasyon gücü yaratacaktır.”

İkinci el satılık Ford modelleri

Ford’un Elektrikli Scooterları Uzaktan Park Edilebilecek

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here