Ford’un Elektrikli Scooterları Uzaktan Park Edilebilecek

0
1310

Ford’un Elektrikli Scooterları uzaktan kontrol edilebilen ve park edilebilen bir model duyurdu. Böylelikle yeni bir dönem başlıyor gibi.

Ford’un Elektrikli Scooterları : Spin

Ford’un 2018’de satın aldığı ve mikromobilite iştiraki olarak adlandırdığı Spin yeni bir model scooter tanıttı. S-200 adındaki modelin sürücüsüz hareket edebilme ve kontrol edilebilme özellikleri mevcut. S-200’e daha iyi denge, daha iyi frenleme ve destek olmadan ayakta kalmasını sağlamak için üç tekerlek verildiğini açıkladı.  Bildirildiğine göre iki tekerlekli bir araçtan daha güvenli bir yapıya sahip olan bu model konfor olarak da daha konforlu bir sürüş sunacak.  Böylelikle Ford’un elektrikli scooterları bu sektörde başka bir çağı başlatıyor olabilir.

Özellikle son 2 yılda inanılmaz bir talep artışıyla şehir içi ulaşımda çokça tercih edilen bir alternatif olan elektrikli scooterlar büyük firmaların da dikkatini çekiyor. Bu konuda farklı Ar-ge ve yatırım çalışmaları yürüten markalardan birisi de Ford. Bu yeni inovasyon ile beraber de scooter sektörü başka bir çağa geçebilir. Çünkü park konusunda çok daha hızlı ve kolay bir alternatif sunabilirler.

Uzaktan Kontrol Sistemi

S-200 kendi başına ayağa kalktığı için, ön ve arkaya bakan kameralar, bilgisayarla görme, makine öğrenimi, görsel navigasyon sistemi sayesinde bir operatör onu uzaktan park edebilir. Spin’e göre. Bu, bir sürücü S-200’ü bir kaldırımın ortasında, arkadaşınızın garaj yolunun önünde, engelli bir park yerinde veya kesinlikle olmaması gereken başka bir yerde terk ederse, uzaktan operasyon ekibinin bir üyesinin durumu düzeltebileceği manasına geliyor. Yani kablosuz olarak yeniden konumlandırabilir. Bu yaz 300 tane S-200’ün faaliyete geçmesi bekleniyor.

Ford, geleceğe yönelik baktığımızda, S-200’ü uzaktan park etmek için kullanılan teknolojinin, kullanıcıların, amaca yönelik tasarlanmış bir akıllı telefon uygulamasıyla gerçek zamanlı veya önceden konumlarına bir scooter çağırarak birkaç blok yürümekten kaçınmalarına izin vereceğini belirtiyor. Bu da sektörün en büyük zaaf noktalarından birkaç tanesinin çözülmesi demek oluyor. Park etmek ve yakınında scooter bulamama derdinin son bulması işleri çok daha kolaylaştırabilir. Eğer proje başarıya ulaşırsa yakın zamanda tüm ülkelerde bu S-200 modelini veya benzerlerini görebiliriz.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here