Ford Çip Kıtlığı Sebebiyle Üretimi Durduruyor

Dünya genelinde yaşanan çip kıtlığı tüm otomotiv sektörüne sağlam bir darbe indirdi. Bu durumun firmalara olan etkileri kendini göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde MINI ve BMW gibi firmalar üretime ara verdiğini ya da kısıtlı üretime geçtiklerini açıklamıştı. Konuyla alakalı son gelişme Ford’dan geldi. Ford çip kıtlığı nedeniyle birkaç hafta boyunca Avrupa’daki neredeyse tüm otomobil fabrikalarının üretimine ara verecek. Bu durumdan etkilenen fabrikalara Türkiye’de dahil.

Ford Sözcüsünün Açıklamaları

Automobilwoche’a konuşan bir Ford sözcüsü, “Yarı iletken durumu nedeniyle birkaç fabrika için kısa süreli çalışma planlamıştık. Durum rahatlamadığı için artık daha uzun üretim molaları planlamaya karar verdik” dedi.

Ford Çip Kıtlığı Türkiye ÜretimSözcü, Almanya’nın Köln kentindeki Fiesta fabrikasının Haziran ayı sonundaki bir hafta dışında Temmuz ayı başına kadar araç üretimini durduracağını söyledi.

Kısa süreli çalışma, 3 Mayıs – 18 Haziran ve 30 Haziran – 9 Temmuz tarihleri ​​arasında Köln fabrikasında gerçekleştirilecektir. Tesis tatilleri hemen ardından başlayacak, bu nedenle 16 Ağustos’a kadar üretim yeniden başlamayacaktır.

Ayrıca, Saarlouis, Almanya (Focus), Valencia, İspanya (Mondeo, S-Max, Galaxy) ve Kocaeli, Türkiye (Transit, Transit Custom) fabrikaları da süreçten etkilenecek.

Saarlouis fabrikası 3 – 18 Mayıs ve 25 Mayıs – 7 Haziran arasında kısa süreli çalışacak. Saarlouis’teki fabrika tatilinin 26 Temmuz – 23 Ağustos 2021 tarihleri ​​arasında yapılması planlanıyor.

Ford, “Küresel yarı iletken pazarındaki durum gerginliğini koruyor ve tüm tahminlere göre önümüzdeki aylarda da böyle olmaya devam edecek ve bu da arz darboğazlarına neden olacak” dedi. Şirket kaybedilen üretimin ellerinden gelen en iyi şekilde telafi edileceğini belirtti. Ayrıca kısıtlı üretimde sipariş edilen araçlara öncelik verileceği açıklandı.

Çip KriziSözcü, şirketin gelen siparişlerde gözle görülür bir artış görmesi nedeniyle, kesintilerin daha da can sıkıcı olduğunu belirtti. Ford, yarı iletken eksikliğinden dolayı Nisan ayında da bazı Avrupa fabrikalarında üretimi azaltmıştı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve otomotiv sektörüne büyük darbede indiren mikroçip sorununun nasıl ve ne zaman çözüleceği ise hala bilinmiyor.

Üretime Darbe Vuran Çip Krizi Nasıl Ortaya Çıktı?

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here