Elektrikli Yat Konsepti Future-E Tanıtıldı…

İtalyanlar her zaman güzel motosiklet ve otomobil tasarımlarına sahip, yenilikçi araç modellerini karşımıza çıkarmayı başardı. Böylece kara taşıtları konusunda oldukça yetenekli oldukları, tüm dünya tarafından kanıtlandı. Ancak bilinmeyen bir gerçek var. Bu gerçek, İtalyanların kara araçlarındaki başarısını, deniz taşıtlarında da sürdürmesidir. İtalyanların deniz araçları da aynı derecede sanatsal ve teknoloji konusunda ileridedir. Ayrıca  yatlar basit bir seçenek değildir ve bu nedenle benzersiz özelliklerle her şeye sahip olmaları, zenginler arasındaki çekiciliklerini arttırır.  İtalyan tasarım stüdyosu tarafından hazırlanan Future-E – Centrostiledesign, su üzerinde uçabilen lüks bir yatın iddialı bir konseptidir.

Konsept yatın üzerinde hızlanırken yatı havaya kaldırmaya yardımcı olan hidrofiller kullanılır. Bu bir karbon fiber yapı ve geliştirilmiş teknoloji, kabini dalgalardan kaynaklanan rahatsızlıklardan uzak tutmaya yardımcı olmaktadır. Kısacası konforu yüksek ve gelişmiş teknolojiyle dolu lüks bir yata binmek, oldukça önemli ve aranılan bir ihtiyaçtır. Bu uçan yat şimdilik bir çizim olmaya devam etmekte fakat artan ilgi onu gerçeğe dönüştürebilir.

Havaya Kaldırma Teknolojisine Sahip Yüzde Yüz Elektrikli YatElektrikli Yat Konsepti Future-E Tanıtıldı

Future-E’nin öne çıkan özelliği, yatın su üzerinde yüzmesine yardımcı olan teknolojisidir. Bu teknoloji, okyanusun öngörülemeyen doğasında onu sabit tutma avantajını sunmaktadır. Centrostiledesign tarafından vaat edildiği gibi “sıfır etkili bir tekne” yapmak için dört folyo ve iki elektrik motoru, yatın en büyük özelliğidir. Bu tekne sıfır karbon emisyonu, sıfır gürültü ve sıfır dalgaya sahip olmayı hedeflemektedir. Yat hızlanırken 16 knot’un üzerinde tam folyo moduna girer ve sudan çıkar. Bu, yüksek hızda seyiri kolaylaştırır ve elektrik motorlarıyla birleştiğinde teknenin daha az sürüklenme ile geçmesine izin verir. Aynı zamanda geleneksel bir yattan daha verimli olmasını sağlar. 30 knot’tan fazla hıza ulaşabilir. Burada çevikliğe büyük önem verilmiştir. Hesaplanmış aktif kanatlar ve dümenler, bu yata keskin bir kullanım sağlamak için çalışır.

Karbon Fiberden Şık ve Fütüristik TasarımElektrikli Yat Konsepti Future-E Tanıtıldı

Bu yat egzotik bir çekicilik ile tasarlanmıştır. Centrostiledesign’a göre bir süper araba gibi görünecek şekilde tasarlandı. Şık gövdesi bir süper otomobilden ilham alıyor ve makaslı kapıları da spor otomobillere benziyor. Geri dönüştürülmüş karbon fiberden oluşturulan bu yat son derece hafiftir. Hem coupe hem de dönüştürülebilir formda sunulacaktır. Ayrıca hidrofiller normal bir tekne olarak kullanmak için tamamen geri çekilebilir.

Konforu Amaçlayan Yüksek Teknolojili Kabin

Kabin, bu süper yatın çeşitli fonksiyonlarını kontrol eden büyük ekranlarla kaplanmıştır. 360 derecelik pilot koltuğu da dahil olmak üzere toplamda üç kişiliktir. Yolcu sırası kabinin diğer ucuna sabitlenmiştir. Yolcuların bile kabin içindeki çeşitli yönleri kontrol etmek için ekranlara sahip olacağını düşünüyoruz. Zemin ahşap gibi görünüyor ve burada oldukça belirgin bir lüks katsayısına işaret ediyor.

Gelişmiş kinematik sistem (bir F1 otomobilindeki gibi) sayesinde, dengeli ve rahat bir sürüş deneyimi için dalgaların etkisi en aza indirilir. Elektro-hidrolik aktüatörler ve havadar bir deneyim için her folyoyu bağımsız olarak yönetmeye yardımcı olan bir jiroskop içerir.

Elektrikli Yat Gerçek Olabilir mi? Elektrikli Yat Konsepti Future-E Tanıtıldı

Uçan bir yatın internette haber olmasının ilk örneği değil. Sayısız konsept var ve bunlardan biri İsveç’te çoktan gerçek oldu. Ancak Future-E, bu devrim niteliğindeki teknolojiyi sportif ve lüks bir pakette paketlemek istiyor. İlerleyen zamanlarda büyük olasılıkla komisyon bazlı bir teklif sistemi oluşturulacaktır. Böylece aracın ilk versiyonları, gelen yatırımlara ve fonlara bağlı olacaktır. Genel olarak böyle bir aracın karşımıza kısa vadede çıkmasını beklemiyoruz. Çıksa bile zenginlerin bile bütçesini sarsacak bir model olacaktır. Ancak ilerleyen zamanları düşündüğümüz zaman elektrikli yatların gerçek olması ve oldukça fazla donanımlara sahip olmasının ihtimali çok yüksek. Özellikle otomotiv endüstrisinin, elektrikli araç projelerinde inanılmaz boyutlara gelmesi ve yükselişe geçmesi, bütün sektörlerin elektrikli ve daha fazla sürdürülebilir teknolojiye geçmesine ortam hazırladı.

Elektrikli Yat Konsepti Future-E Tanıtıldı. Geçmiş dönemde de birçok firma elektrikli yatlar üzerinde çalışmalarını sundu. Ancak denizcilik sektörü, elektriğin kullanılmasını beklemektedir. Ayrıca elektrikli deniz araçları projeleri, henüz çok daha başlarda olduğu için insanların güven oyunu kazanamamaktadır.

Arabanın Değerini Anında Öğren

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here