Volkswagen Artık İçten Yanmalı Motor Üretmeyecek!

0
2866
volkswagen elektrikli araba

Otomobil sektöründe artık dizel motor devri kalkıyor. Bu değişimde Alman otomobilleriyle ilgili son zamanlarda dizel araçlara getirilen sınırlamaların etkisi oldukça büyük. Otomobil firmaları artık içten yanmalı motorlar yerine elektrikli motor teknolojisine yönelmeye başladı.

volkswagen elektrikli arabaBu alana yönelen firmalardan bir tanesi de Volkswagen.

Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi ,Avrupa’da 2035’ten  sonra içten yapmalı motorlu araç üretimi yapmayacaklarını söyledi. Yapılan açıklamada, Avrupa’da içten yanmalı motorlu araçlar üretiminden 2033-2035 arasında çıkacaklarını da dile getirdi. Avrupa’dan kısa süre sonra ABD ve Çin’de de içten yanmalı motorlu araçlar pazarından çıkacaklarını fakat Afrika ve Güney Amerika’da bu pazardan çıkmalarının daha uzun sürede gerçekleşeceğini vurguladı. Bunun sebebi ise siyasi çevre koşulları ve altyapı eksikliği.

Volkswagen her ne kadar elektrikli araçlara yönelmiş olsa da bir süre daha içten yanmalı motor teknolojisine yaptığı yatırımlara devam edecek. Bu durumun sebebi ise dizel araçların yüksek talep görmeye devam etmesi.

Peki Volkswagen’de Planlar Bu Şekildeyken Diğer Otomobil Firmaları Elektrikli Motor Hakkında Ne Düşünüyor ?

 Bir başka Alman otomobil devi Audi de daha önce Volkswagen gibi bir duyuru yapmıştı. Audi içten yanmalı motorlu otomobil üretimini 2033’te durdurmayı hedeflediğini duyurdu. ABD’li Ford’un da hedefi 2030. İngiliz Jaguar’ın ve beraberinde İsveçli Volvo’nun hedefleri de 2030 yılı itibarı ile artık Avrupa’da tamamen elektrikli araç üreten marka olmak.

Benzinli Araçlara Ne Olacak ?

benzinli araç

Uzmanlar “Mevcut olan benzinli modeller de bazı iyileştirilmelere gidilebilecek. Fakat bu motorlar son yıllarda kapasitelerini doldurdu. Aynı zamanda benzinli modeller potansiyel limitlerine ulaştı. Bundan sonra yapılacak geliştirmelerin son değişiklikler olacak.” dedi.

Alman otomobil devlerinden biri olan Volkswagen, Avrupa’da üretilen elektrikli otomobillerin payı hakkında ki tahminini ikiye katladı. Firma 10 yıl kadar sonra üretici tarafından üretilen araçların yüzde 70’inin elektrik motorları ile donatılacağını düşünmekte. Bundan dolayı VW o zamana kadar bölgedeki pazarlara yılda 1 milyondan fazla elektrikli araç tedarik etmeyi planlamakta.

Mevcut verilere bakıldığında Volkswagen Avrupa’da yaklaşık olarak 1,8 milyon araç satıyorken, Ford yaklaşık 960 bin ve Volvo ise 340 bin otomobil satıyor.

2. El Audi İlanları

2. El Volvo İlanları

2. El Volkswagen İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here