Dünyanın En Pahalı Otomobili, 3 Adet Üretilecek!

İngiliz otomobil üreticisi Rolls- Royce, lüks otomobilleri ile dünyanın ilgisini üzerinde topluyor.

“Dünyanın En Pahalı Otomobili” unvanını elinde bulunduran,” Boat Tail”in ikincisi geliyor. Özel üretim araçtan sadece 3 adet üretilecek.

1 KISA BİR BAKIŞ: ROLLS- ROYCE

İngiliz otomotiv ve havacılık firmasıdır. İlk otomobilini, 1904 yılında üreten Rolls- Royce ’un kurucusu Henry Royce ’dur. Otomobil satışı yapan Çarlz Stewart ile yolları ine aynı yıl kesişti ve efsane Rolls- Royce birlikteliği doğmuş oldu.

Wright Kardeşler ile anlaşmaya varan firma, uçak motoru üretimine de başladı. 1915’te Müttefikler için ilk zırhlı araçları üretti. 1939’da Kraliyet Hava Kuvvetleri uçaklarının birçoğunun motorlarını yeniledi. II. Dünya Savaşı’ndan sonra tepkili motor üreten şirketler arasında ilk sırayı aldı. 1971’de iflas etti.

Bugün, Rolls-Royce Motor Cars,  Mini ile beraber BMW’nin kontrolündedir. 1998 yılında BMW’nin Rolls-Royce marka adı ve logosunun Holdings ‘den lisanslanmasının ardından kurulmuştur. Daha sonra Spirit of Ecstasy ve Rolls-Royce ticari markalarının haklarını Volkswagen AG’den aldı.

Rolls-Royce markası 1906’dan beri kullanımda olsa da, BMW AG’nin Rolls-Royce Motor Cars yan kuruluşunun 2003’ten önce üretilen Rolls-Royce markalı araçlarla doğrudan ilişkisi yoktur. Volkswagen AG’nin Bentley Motors Limited iştiraki doğrudan Rolls-Royce Motors halefidir.

(Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Rolls-Royce_Motor_Cars)

2ROLLS- ROYCE BOAT TAIL’İN İKİNCİSİ GELİYOR

Rolls- Royce, kişiye özel olarak üreteceği 3 adet olarak üreteceği Rolls- Royce Boat Tail’i İtalya, Como Gölü kıyısında, 20- 22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan, 2022 Villa d’Este etkinliğinde sergileyecek.

3Dünyanın En Pahalı Otomobili Ünvanını Taşıyor!

28 milyon dolarlık fiyatıyla, dünyanın en pahalı otomobili unvanını taşıyan ve İngiltere lüks otomobil üreticisi Rolls- Royce’un modeli Rolls- Royce Boat Tail, özel yapım bir otomobil ve çok az sayıda üretiliyor.

Özel olarak tasarlanan modeller birbirinden çok farklı olmasa da ufak değişiklikler bekleniyor. Ayrıca kişiye özel olduğu için istenilen özelliklere göre fiyatı da yükselebilir.

4Dünyanın En Pahalı Otomobili Neler Sunuyor?

Üstü açılabilir bir Coupe otomobil olan Boat Tail’in mimarisi Phantom’a ait ve 5.800 metre uzunluğunda bulunuyor ve kaputunun altında ise 6,75 litrelik çift turbolu V12 motor, 563 beygirlik bir güç üretiyor.

Buzdolabı, softa takımı, döner kokteyl masası, açılır sandalyeler ve güneş şemsiyesi gibi özellikler kullanıcıya lüks bir konfor alanı sunuyor.

İsviçre’nin en köklü üreticilerinde BOVET 1822 ile çalışılarak; ilk versiyon Boat Tail’in ön konsolunda biri kol diğeri araç için iki adet saatin ön panele entegre edilmesinin 3,5 yıl sürdüğü belirtiliyor.

İkinci El Rolls-Royce İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here