Devir, Kurşun Geçirmez Devri

0
17395
BMW

Kurşun geçirmez arabalar ilginizi çekiyor mu? Zırhlı araç almayı düşünüyor musunuz? Elbette çok şükür ki ülkemizde sıradan vatandaşlar zırhlı otomobil almak zorunda kalmıyor. Askeri amaçla ya da hükümet yetkililerinin güvenliği için yani özel amaçlarla sınırılı sayıda zırhlı araç talebi var. Ama dünya genelinde TESLA, BMW gibi markalar zırhlı araç işine yatırım yapmaya başladı. Biz de kurşun geçirmez BMW X5’i merak ettik…

Devir, Kurşun Geçirmez Devri

BMWGeçtiğimiz günlerde kurşun geçirmez yani zırhlı Türk arazi aracı Tulga hakkında bir haber yapmıştık. Evet, ilk yerli ve milli aracımız, bir askeri araç. Bu, bazılarımıza biraz beklenti dışı geldi. Tabi binek otomobil bekliyorduk. Ancak biraz dünya trendi de bu yönde. Mesela geçtiğimiz günlerde TESLA tarafından bir zırhlı araç tanıtımı yapıldı. Diğer yandan BMW de bu zırhlı araç trendine göz kırpıyor. Bakalım kurşun geçirmez X5 nasıl?

Kurşun Geçirmez BMW X5

Tesla CybertruckTesla Cybertruck epeyce ilgi çekti ama BMW’nin zırhlı modeli de ondan aşağı kalmaz. BMW X5’in testlerinde farklı kalibredeki kurşunlar kullanıldı. Dayanıklılığı ile iddialı olan zırhlı BMW X5 modeli hakkında haberler yayılıyor. Marka, bu yeni ve çok yüksek güvenlikli BMW hakkında şöyle bir yorum yapıyor: demir top çarpsa bile bir şey olmaz!

Zırhlı Araç Nedir?

Zırhlı araçZırhlı araç, kurşun geçirmez araç demektir. Ama kurşuna karşı dayanıklı olmak, işin bir kısmı sadece. Kolayca devrilmeyecek denge, manevra kabiliyeti, kırılmaz ve kurşun geçirmez camlar, dışardan açılmayan kapılar gibi pek çok detay da olmalı. Çalınma, kaçırılma, kaza sonrası içine girme gibi konulara karşı dikkatli bir araç. Genellikle 4X4 olan bu araçlar zorlu arazi koşullarında iyi performans sergileyebiliyor. Kapılarını sökmek de çok zor hatta imkansız.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here