2020 Elektrikli Modelleri: Honda e İncelemesi

0
16087
Honda E Elektrikli

2020’de piyasaya sürülecek olan elektrikli modelleri incelemeye devam ediyoruz. 2020 model elektrikli arabalar içinde Honda’nın e’si epeyce önemli. Zira, kompakt, şehirli ve her anlamda ergonomi odaklı bir otomobil. Bakalım, 2020 Honda e nasıl?

2020 Elektrikli Modelleri: Honda e İncelemesi

2020 Honda e modeli, belki de önümüzdeki yılın en çok konuşulanı olacak. Honda E’nin ilk etapta dikkatimizi çeken özellikleri şöyle özetlenebilir:

  • Honda e fiyatı 35 bin Euro’dan başlıyor
  • Honda E, 2020 yılında piyasaya sürülecek
  • Honda e motoru 150 HP güç üreten Tek e motor ve arkadan itişli.
  • Honda E’nin toplam ağırlığı 1500kg
  • Honda e menzili 200km
  • Honda e ne kadar hızlı: Maksimum hızı 160km/s ve 0-100km/s hızlanması ise 8sn.
  1. Honda e Tasarım Özellikleri

Honda e 2020 ModeliCar Dergisi Ekim sayısında Honda e hakkında şöyle bir yorum yapmış: Menzil iddialı değil ve fiyatı yüksek ama görünüşü harika. Buna biz de katılıyoruz. Elektrikli otomobillerin görünüşleri nedense çok önemsenmiyor gibi. BMW ve Mercedes dışında orta segmentteki elektrikli otomobillerin tasarımına çok yatırım yapılmıyor gibi geliyor ama Honda, burada kendini epeyce bir öne çıkaracak gibi.

Honda’nın çok sevilen modeli Civic hakkındaki yazımıza da bakın!

Kabin stili, pek çok markayı geride bırakır. Standart aynaların yerini kameralar almış. Honda e kullananlar, bu ekranların işini iyi yaptığını söylüyor. Ancak Honda e kullanıcı yorumlarında (test pilotları kullandı) iç dikiz aynasının biraz konsantrasyon gerektiği de not edilmiş.

Sıfır Honda fiyat listesi burada!

2. Honda-E Motoru ve Bataryası

Honda e 2020 ModeliAyağınızın altında 35,5 kWh batarya paketi yer alıyor. Motor, 150HP ve 300Nm civarında tork üreterek arka tekerlere aktarılıyor.

Volkswagen’in 2020’de satışa sunacağı elektriki modeli ID3 incelemesine de bakın!

Batarya paketi 50:50 ağırlık dağılımının elde edilmesini sağlıyor. Düz bir yolda çok akıcı bir sürüş sunuyor ancak araç, henüz arazi koşullarında test edilmemiş.

Direksiyon ağırlığı Honda e yorumlarının en beğenileni oluyor. Fren pedallarının hisli olması ve gaz pedalının tepkili olması da sürüş keyfini arttırıyor. Sportif değil ama dinamik bir sürüş sunuyor. Keskin virajları geçerken keyif veriyor. Aracın gövde burulması da normal seviyede. Ayrıca Honda E kullanıcı yorumlarında koltukların desteğinin çok sevildiğini görüyoruz.

3. Honda E Performansı Nasıl?

Honda e 2020, bir çok şeyi doğru yapıyor. Mesela performansı da elektrikli motorlular arasında iyi bir skala yakalıyor. Örneğin Zoe’den daha iyi hızlanıyor. Tek pedaldan kontrol sistemini konforlu bulan var ama alışkanlık gerektiriyor.

4. Honda e’nin Sevilmeyenleri

Honda E ElektrikliAracın menzili yeterli değil. Özlelikle Türkiye gibi elektrikli araba şarj istasyonunun yetersiz olduğu bir ülkede zorluk çıkaracaktır. Bu, yani Honda e’nin menzili konusu maalesef potansiyel alıcıyı etkileyecektir. Hatırlayalım: Honda e menzili 200km. Bu arada benzer fiyata daha fazla menzil sunan elektrikli otomobil seçenekleri var.

Tarzı Honda Civic’e benzeyen ve ölçüleri daha çok Honda Jazz kıvamı olan Honda E’nin 2020 yılında piyasaya sürülecek elektrikli modeller içinde epeyce iddialı olacağı kesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here