BottPower’dan XR9 Carbona

0
831

XSR 900, Yamaha’nın ürettiği en güzel tasarımlı motosikletlerden birisidir. Son yıllarda insanların şehir içi sürüşlerine renk katmayı da başarmaktadır. Yamaha XSR900, çok güzel tasarıma ve teknik özelliklere sahip olsa da tasarım ve motor olarak sürekli  gelişime ve değişime açık olmayı başarmaktadır. Bugün sizlere XSR900’ün BottPower’dan XR9 Carbona adlı yepyeni bir tasarıma nasıl ulaştığını anlatacağım.

BottPowerdan XR9 CarbonaYamaha’nın Yard Built adlı programı tasarımcıları teşvik etmeye devam etmektedir. Ülkemizde de Barkın Bayoğlu tarafından “Manitou 7” Adlı motosiklet, Yamaha MT serisine yapılmış en iyi örneklerden birisi olarak literatüre geçmiştir. Yamaha’nın teşvik ve programları sayesinde tasarımcılar farklı tasarımlara ve geleceğe yön veren dokunuşlara imza atmayı başarmaktadır. Bugün sizlere Bottpower’dan David Sanchez’in “XR9 Carbona” adlı çalışmasını tanıtacağım. Buell XB platformunun etrafına inşa edilmiştir. Pikes Peak International Hill Climb’da yarışmak için kullanılan bir motosiklet ortaya çıkarılmıştır. Tasarımcı Sanchez’in bir dergi röportajında “Öncelikle amacımız modern ve agresif bir görünüme sahip havalı ve hızlı bir bisiklet yaratmaktı. Ayrıca herhangi bir Yamaha XSR 900 veya C3 platformundaki motosiklet için ideal ve uygulanabilir olmasını hedefledik.” Demiştir. Yani bu tasarım tak-çıkar kiti sayesinde kolaylıkla motosiklete takılıp, sökülmektedir.

Tasarım Harikası!BottPowerdan XR9 Carbona

Şirket, Kompozitler ve 3D baskı konusunda başarılı olduklarını dile getirmektedir. Ayrıca ürettikleri motosikletin, Yamaha’nın R serisinden de parçalar almasını istemişlerdir böylece gizli, yuvarlak farları ile R serisine gönderme yapmışlardır. Tasarımcılar, XR9 Carbona’yı tasarlarken Pitpull cinsi köpeklerden yola çıkmışlardır. Güçlü ve kaslı duran yakıt deposu, alcantara selesi, LED farlar ve karbon parçaları ile insanların ilgisini çekmeyi başarmıştır. BottPower’dan XR9 Carbona adındaki XSR900 değişimi, günümüzdeki motosikletlerin birbirlerine benzerliklerine aykırı durmaktadır. Gelecek yıllarda kolay takılıp, sökülen kitlerin motosiklet modelleri için çok önemli olacağını düşünüyorum.

İkinci El Motosiklet İlanları  

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here