BMW Group, korona salgınının damgasını vurduğu yılı güçlü dördüncü çeyrekle tamamladı. Üst üste 17. kez dünya çapında premium segmentte lider.

BMW Group Demek Premium Segment Demek

 

bmw-group-premium
bmw-group-premium

BMW Group, dünya çapında müşterilere teslim edilen toplam 2.324.809 BMW, MINI ve Rolls-Royce aracı (-% 8,4) ile geçen yıl dünyanın önde gelen premium otomotiv üreticisi konumunu bir kez daha teyit etti. Dördüncü çeyrekte Grup bazında 686.069 araç satıldı. Bir önceki yıla göre yüzde 3 (+% 3,2) arttı. Plug-in hibrit araçların satışları, bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 40 (% 38,9) artarak, bu aktarma organı varyantına olan güçlü müşteri ilgisini yansıtıyor.

Korona salgınının etkilerine satış yönetimi ve üretimde büyük bir çeviklikle yanıt verdi. Sonuç olarak, güçlü bir dördüncü çeyrek ile yılı tamamlamayı başardı. Bir kez daha dünya çapında premium segmente liderlik ediyor. “BMW AG’nin Müşteri, Markalar ve Satışlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Pieter Nota’nın şunların altını çizdi.” Efficient Dynamics teknolojilerimiz ve Avrupa’da teslim ettiğimiz 135.000’den fazla elektrikli araçla, AB’deki CO2 filosu hedeflerimizi gereğinden fazla karşıladık. Hatta zorunlu sınırın birkaç gram altına bile çıkabildik, “diye devam etti .

Satış Kanallarının Tutarlı ve Hızlı Adaptasyonu: BMW Group

bmw
bmw

Korona salgını ve müşterilerin satış sürecinin mümkün olduğunca temassız olma arzusu var. BMW Group geçen yıl dijitalleşmeyi sistematik olarak ilerletti: 60’tan fazla pazardaki satış temsilcileri artık müşterilere tavsiyelerde bulunabiliyor ve ne olursa olsun araç satabiliyor. onların konumu. Örneğin, paylaşılan bir ekranı kullanarak araçları birlikte yapılandırabilir veya müşterilere stoklarında bulunan arabaların canlı bir gösterimini sunabilirler.

 

İkinci bir adımda şirket, yüksek trafikli web siteleri aracılığıyla önemli pazarlardaki perakende ortakları için çevrimiçi satış sürecini kapsamlı bir şekilde uyguladı ve bu teklifi 2021’de ek pazarlarda kullanıma sunacak.
Elektrikli araç satışları yüzde 30’dan fazla artarak elektromobilitede büyüme gösterdi.

e-Mobilite Öncüsü

Bir e-mobilite öncüsü olan BMW Group, geçen yıl dünya çapında toplam 192.646 elektrikli BMW ve MINI aracı sattı – 2019’a göre üçte bir (+% 31,8) artış. Mutlak terimlerle. Tam elektrikli araç satışları yüzde 13 artarken, plug-in hibrit satışları yaklaşık yüzde 40 arttı. Avrupa’da elektrikli araçlar halihazırda toplam satışların yüzde 15’ini oluşturuyordu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here