batarya yatırımı

İki otomobil üreticisi, 2030 yılına kadar gelecek olan elektrikli araçlarda Solid Power’ın pil teknolojisini kullanacaklar. Bununla birlikte, katı halde bulunan batarya yatırımı yapması planlanıyor.

İlk Amaç Maliyet Düşürmek

Ford ve BMW, maliyeti düşürmek ve gelecekteki elektrikli araçlarının menzilini artırmak için kullanacaklar. Katı hal batarya başlangıcı olarak Solid Power’a 130 milyon dolar yatırım yapıyor. Ford başlangıç olarak 2019’da daha erken bir yatırım turuna katkıda bulunmuştur. Her iki otomobil üreticisinin de teknolojiyi 2030’a kadar gelecek elektrikli araçlarda kullanmak için ortak anlaşmaları olduğunu söylemek isteriz.

Henüz tüm elektrikli otomobil pazarında, arabalarında kullanılmayan katı hal pilleri, günümüzün elektrikli araçlarında tipik olarak kullanılan lityum iyon pillere kıyasla daha fazla enerji yoğunluğu sunacağı belirtiliyor. Solid Power, sülfit bazlı pil hücreleri kullanmaktadır. Katı elektrolitinin yanıcı olmadığını da iddia etmekte. Yüzde 50’den fazla enerji yoğunluğu sağladıklarını söylüyor. Başlangıç olarak, lityum iyon pil üretimi için kullanılana benzer bir üretim altyapısı kullanarak bunları üretiyor. Solid Power CEO’su ve kurucu ortağı Doug Campbell bazı açıklamalar yaptı. “Solid Power gelecek yılın başlarında otomotiv akülerinin üretimine başlayacak. O zamandan itibaren yaklaşmakta olan Ford ve BMW araçlarının test edilmesi ve geliştirilmesi için de kullanılacaklar”. Ford geçen hafta, bu katı hal pil paketlerini fabrikalarında üretmek için yeni süreçler geliştirmek üzere gelecek yıl “Ford Ion Park” adında 185 milyon dolarlık bir laboratuvar açacağını duyurdu .

2025’e Kadar Batarya Batarya Yatırımı Yapılmış Prototipleri Sunacaklar

Ford ,şimdiye kadar 6614 sattığı Mustang Mach-E elektrikli crossover’ı piyasaya sürmüştü. Elektrikli F-150 Lightning gelecek yıl satışa sunulacaktır. BMW şu anda yalnızca ABD’de satışa sunulan elektrikli i3’e sahiptir. İleri ki zamanlarda i4 sedan ve iX crossover’da piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. Yeni nesil elektrikli araçlarının önümüdeki on yıl içinde piyasaya çıkacağını söylüyor. BMW, bu teknolojiye sahip bir prototip otomobilin 2025 yılına kadar yola çıkacağını söylüyor.

                                           İkinci El Satılık Otomobil İlanları                                     

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here