aston martin in ciddi sayıda işten çıkarması

Aston Martin’in Ciddi Sayıda İşten Çıkarması

Aston Martin , Galler, St Athan’daki yeni DBX üretim tesisinde 95 tam zamanlı işçiyi işten çıkaracağını doğruladı. Bu doğrulamayla birlikte Aston Martin’in ciddi sayıda işten çıkarması tarihinde ilk defa yaşanmış oldu.

Kârlılık İçin Bir Adım

Bu işten çıkarmalar şirketin karlılığa geri dönme planının bir parçası olacak. Toplamda 500 işten çıkarma yapılacak. İşletme maliyetlerini 10 milyon sterlin azaltacağını görecek olan önceden duyurulmuş bir küçültme stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Wales Online tarafından 100’ün üzerinde olduğu bildirilen St Athan fabrikasında belirtilmeyen sayıda yüklenici de serbest bırakılacak. Aston Martin’in ciddi sayıda işten çıkarması nasıl bir şekil alacak?

St Athan tesisi yalnızca geçen yıl yaz aylarında tam kapsamlı seri üretime başladı. Ancak Aston şimdi maliyet tabanını spor otomobil hatlarının azaltılmış üretim seviyelerine uygun hale getirmeyi hedefliyor. Daha yakın bir zamanda firma, salgının bir sonucu olarak satışlarının 2020’de% 32 düştüğünü ve 323 milyon £ genel işletme kaybına katkıda bulunduğunu açıklamıştı.

Önümüzdeki Aylarda Yeni Model Geliyor

Yeni CEO Tobias Moers planları ile Mercedes-AMG hibrid versiyonu ile firmanın uzun ilişkisinden yararlanmasına , Aston elektrifikasyon emellerini hızlandırmak için DBX bu yıl gelmesi ve bağlı Valhalla supercar yeni AMG motorlu versiyonu entegre olacak.

Ayrıca yakın zamanda Aston Martin’in ilk saf elektrikli modellerini bir SUV ve  “önden motorlu” spor otomobil  Almanya yerine Birleşik Krallık’ta üreteceği ortaya çıktı. İlki St Athan’da, ikincisi ise firmanın Gaydon’daki mevcut merkezinde inşa edilecek.

Yeni Dönem Açıklaması da Geldi

Markanın yayınladığı resmi açıklamada: “Aston Martin, şirketi başarı için konumlandırmak ve yakın gelecekte kendi kendini idame ettiren bir işletme olarak çalışmak için yeni yatırım ve yeni bir iş planıyla yeni bir döneme giriyor.

Gaydon ve St Athan üretim tesislerinin geleceğini güvence altına almak için Aston Martin, dönüşüm planına uygun olarak işletmenin maliyet verimliliğini artırmaya yönelik eylemler gerçekleştirmeye devam ediyor. Ürünlerini yeniden canlandırmak için ‘Project Horizon’ başlatıldı. Organizasyonun her alanında bir operasyonel mükemmellik, çeviklik ve verimlilik düzeyi sunacak.

2. El Satılık Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here