İkinci el oto piyasasında aracını kar ederek ve hızlı bir biçimde satmak istemeyen yoktur. Herkes kendi arabasını mümkün olan en yüksek değerle satmak ister. Elbette her aracın modeline, yaşına, markasına ve diğer pek çok özelliğine göre değişen bir fiyat skalası var. Bu skalanın çok üstüne çıkmak biraz hayalcilik olur. Ancak arabanızı mümkün olan en iyi fiyatla satmak, ikinci el araba alım- satım işinde kar etmek, belirli rakamlar çerçevesinde, mümkün. Peki, arabanızı kolayca satmak için nelere dikkat etmelisiniz?

Öncelikle arabanızı oto pazarına götürerek, yakınlarınıza bilgi vererek, üzerine “satılık oto ilanı” asarak ya da online sahibinden araba satış platformlarını kullanarak satmanız mümkün. Söz konusu seçeneklerden birini ya da hepsini birden deneyebilirsiniz. Tüm bu satış kanalları için geçerli olan ortak bilgi ise pazarlama konusundaki bazı konuları kavramanız gerektiğidir. ‘Araba nasıl satılır‘, sorusuna cevap bulmak amacıyla aşağıdaki konu başlıklarını dikkate almanızı öneriyoruz.

1Temizlik

Arabanızı satarken, potansiyel alıcıların en güzel hali ile aracınızı görmesi için dışı yıkanmış, içi temiz, ufak tefek çiziklerin düzeltilmiş halde olmasına dikkat edin.

2Fotoğraf Çok Önemli

Sahibinden ikinci el oto ilanları ile aracınızı satmayı düşünüyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken konu fotoğrafların netliği. Alıcılar, fotoğraflara uzun uzadıya bakar, onları inceleyerek karar verirler. Dolayısıyla farklı açılardan çekilmiş, aydınlık, pürüzsüz, net fotoğraflar kullanın. Fotoğrafın arka planında gözden dikkat çalan ayrıntılar olmamasına özen gösterin. Fotoğraf çekerken ışığı arkanıza alın. Elbette aracın yıkanmış ve temiz olması da çok önemli.

3Öne Çıkan Özellikleri Atlamayın

2.el araba fiyatları konusunda en belirleyici etkenlerden biri bir aracın diğerine göre öne çıkan özelliğidir. Bazı arabaların öne çıkan, onu tercih sebebi yapabilecek özellikleri vardır. Örneğin bir spor kulübünün baş harfleri plakasında varsa bu durum, söz konusu takımın fanatik hayranlarının sizin arabanıza talip olmasına neden olur. Benzer şekilde yakıt tüketimi çok iyi optimize edilen bir araç ise yine bunu vurgulamak önemlidir. Arabanızı daha önce ünlü biri kullandıysa, bagajı ekstra genişse, özel bir döşeme kumaşı kullandıysanız tüm bu detayları ilanda açıkça belirtmeniz gerekir.

4Fiyat& Performans Dengesini Mantıklı Bir Dayanağa Oturtun

İkinci el piyasasında özellikle de internetten araba satışı imkanı sunan ilanlarda, alıcı fiyat konusuna hep tereddütle yaklaşır. Bu nedenle arabanıza biçtiğiniz fiyatı marka, model, yaş, vites tipi, yakıt tipi, renk, araç tipi gibi özellikleri gözeterek ve ikinci el oto piyasasını göz önüne alarak verin.

5İçerik Planlamasını arabam.com ile Yapın

Arabanızı cazip fiyatlarla satmak üzere yüzlerce alıcı ile buluşacağınız ve sahibinden oto ilanı verebileceğiniz arabam.com, arabanız hakkında hiç bir detayı atlamadan çok detaylı ve net bilgilerle ilan vermenize yardımcı olacak kolay bir ilan alanı sunar. İçerik pazarlaması denilen bir ürün ya da hizmet hakkında gereken bilgiyi detaylı olarak alıcıya sunmak şeklinde tanımlanan teknik konuyu siz hiç bilmiyor olsanız da arabam.com ondan en iyi şekilde yararlanacağınız bir alan sunar.

Aracınızı satmak için hemen ilan yayınlayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here