Aracınızın 2. El Değerini Artırmak İçin 10 İpucu

3
41424

Arabanıza ayrılmanın zamanı geldi ve açıkça bunun için iyi bir fiyat istiyorsunuz. Ama kim satın alırsa alsın, mümkün olduğu kadar düşük ödemek de ister, değil mi? Peki, arabanız için en iyi 2. el fiyatını nasıl alırsınız?

1-Düzenli Servis ve Bakım

Düzenli servis ve bakım, aracın iyi çalışmasını sağlar, performansını ve ömrünü uzatır. Arabanıza yalnızca yetkili servislerde bakım ve onarım yapmayı ayrıca değişimler için orijinal yedek parçalar kullanmayı unutmayın. Orijinal parçaları kullanmak, arabanızı yeniye yakın tutar ve bu, yeniden satış sırasında büyük bir avantajdır.

2-Servis Geçmişi Belgelerini Koruyun

2. El Araç Satmak

Tüm servis faturalarının ve raporlarının eksiksiz bir kaydı, satış sırasında yardımcı olur – bu, alıcı için aracın bakımının kanıtıdır. Arabanız iyi çalışıyorsa, bu, aracınızın bakıma ihtiyacı olmadığını gösterecek ve aracınızın yeniden satış değerini artırmaya yardımcı olacaktır. Önceki hizmetlerin kaydını tutmadıysanız, yetkili servis merkezinizden aynısını isteyin ve bunları dosyalayın.

3-Uzatılmış Garanti veya Hizmet Paketi Alın

Uzatılmış bir garanti, öngörülemeyen masrafları karşılamak için iyi bir yoldur. Arabanızı sattığınız anda hala geçerliyse, aracınıza değer katacak ve pazarlık gücünüzü artıracaktır.

4-Arabanızı Temiz Tutun

Kirli bir araba, kötü bir mekaniğe sahip gibi görünecektir. Arabanızı düzenli olarak yıkatın ve içerisini de temizleyin.

5-Elektrik Tesisatlarının Düzenli Çalışmaya Devam Etmesini Sağlayın

2.El

Elbette, bir alıcı sigortalı bir ampulü kolayca tamir edebilir. Ancak bu, yalnızca arabanızın algılanan değerini düşürür ve bir alıcının pazarlık içgüdülerini tetikler. Biraz zaman ve para harcayın ve açılır tavandan plaka ampulüne kadar tüm elektriklerin çalıştığından emin olun.

6-Aksesuarlardan Kaçının

Modifiyeli arabalar

Satış sonrası alaşımlı jantlar, spoyler ve arabadaki diğer modifikasyonlar onun gözünüzdeki çekiciliğini artırabilir, ancak bu kişinin tercihlerine göre değişir. Bir satış sırasında bu aksesuarlar ve hatta farklı bir boya gölgesi satmayı zorlaştırır.

7-Motor Modlarından ve Performans Ayarlarından Kaçının

Birincisi, potansiyel hitap ettiğiniz müşteri sayısını azaltır. Ayrıca fiyatınızı da düşürmenize sebep olur. Hiç kimse performans modları için daha fazla ödeme yapmaz. Çünkü bunun arabaya ne kadar zarar vermiş olabileceği endişesiyle hareket ederler. Dolayısıyla, yeniden satış aklınızdaysa, arabayı mümkün olduğunca orjinaline yakın tutun.

8-Popüler Bir Boya Seçin

Parlak sarı veya fosfor yeşili boyalar size çekici gelebilir, ancak etrafınıza bakın – çoğu insan normal gümüş ve beyazı tercih eder. Bu yüzden popüler olan renklere sadık kalın. Bu sayede iyi bir değerde satış şansınız daha yüksek olacaktır. Elbette, bu bir spor otomobil ise, daha farklı renkler sizin yararınıza olacaktır.

9-Aracı İyi Sürüş Koşullarında Tutun

Aracın nasıl sürüldüğüne dikkat edin. Debriyajı ve frenleri iyi durumda tutun ve çalışırken doğru hissettiklerinden emin olun. Küçük seslere ve tıkırtılara dikkat edin – bunlar önemsiz olabilir ancak kötü bakımlı bir araba izlenimi verebilir ve böylece 2.el satış değerini düşürür.

10-Trafik Cezalarından Uzak Tutun

Bir alıcı, herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için aracınızın kayıt numarasını online olarak kolayca sorgulayabilir. Eğer fazlaca cezanı varsa bu alıcının sizin hakkınızdaki görüşlerini etkileyerek aracın değerini düşürebilir.

 

2. El Araç İlanları İçin Tıklayın>>

3 YORUMLAR

  1. Bunlar da hep ekstra masraf. Aslında ekstra masraf oluşmaması için yapılması gerekenler. Yani normalde yapılması gereken şeyler. Biz de nerden kısarız diye düşünürken mecbur güzel bakmıyoruz arabaya.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here