Araba Müşteri Memnuniyeti Nasıl Sağlıyor?

Uzun yıllar aynı arabayı kullanmak istiyor olabilirsiniz. O zaman araba almak istediğinizde hangi modellerin uzun süreli müşteri memnuniyeti sağladığını araştırmak gerekir. Bu bilgiyi nerede buluruz? Çevremize sorabiliriz veya daha güvenilir olan araştırmalardan yola çıkabiliriz. iSeeCars’ın 2012 ve 2013 model yıllarından bu yıl satılan 900.000 kullanılmış otomobili inceleyen yeni bir çalışması sayesinde; Toyota hibrit sahiplerinin otomobillerini ellerinde tutma olasılığının çok daha yüksek olduğunu görmek mümkün.

Araba arama motoru şirketi iSeeCars.com’un yönetici analisti Brauer, bu sürücülerin “çevre için daha iyi olan araçlar için önceden ekstra para harcamaya istekli olanlar” olduğunu söyledi.

araba müşteri memnuniyeti- camry hybrid
Camry Hybrid

Hibrit Araçlar Önde

Hangi araçların en memnun araç sahiplerine sahip olduğunu belirleyen araştırmada Brauer’in ifadesi doğru görünüyor. Araba müşteri memnuniyeti ile ilgili listeye Toyota öncülük ediyor ve devamında hibrit araçlar listeyi tamamlıyor.

Brauer bir haber bülteninde “Toyota’nın popüler benzinli araçlarının hibrit versiyonları Prius’tan daha çok satmaya başladı. Bu da tüketicilerin artık önceden sahip oldukları benzinli araçların hibrit versiyonlarını tercih ettiklerini gösteriyor” dedi.

Lexus ES300h Hybrid
Lexus ES300h Hybrid

Sahiplerinin en memnun olduğu ilk 10 araçtan beşi hibrit araçlar.

Toyota hibrit sevgisi, listedeki diğer beş arabada da varlığını gösteriyor. Orijinal sahipleri tarafından satılan Avalon Hybrid % 36.5 ile ikinci sırada. Ardından % 34.6 ile Camry Hybrid geliyor. Lexus ES 300h sonra % 31.1 ile geliyor ve ardından % 30.5 ile Prius ile  tekrar Toyota’yı görmek mümkün. Seri, Lexus RX 450h ile sona erdi ve ilk sahipleri tarafından satılan araçlar % 29,8 oranında tercih edildi.

2012 Toyota Prius
2012 Toyota Prius

Orijinal Sahibi Tarafından Satılan Otomobiller % 16,8

Bu yüzdeleri perspektife koymak için Nissan Leaf’i düşünmek mümkün. Bu yıl satılan Leaf için tüm verilere bakıldığında, bunların yalnızca % 7,3’ü orijinal sahibinden geldi. Genel olarak, orijinal sahibi tarafından 2020’de satılan otomobillerin ortalama yüzdesi sadece % 16,8. Toyota hibrit sahipleri uzun süreli bir yatırım yapıyor gibi gözüküyor. Zaman geçtikçe bir hibrit daha büyük bir yatırım getirisi sağlamaya devam ediyor.

iSeeCars ayrıca “Markaya göre Sahip Memnuniyetini” ölçtü ve Volkswagen, arabaların % 26,2’sinin orijinal sahiplerinde tutulmasıyla ilk sırada yer aldı. Subaru ikinci, Honda üçüncü ve Toyota dördüncü oldu.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here