Golf’ün En Hızlısı İçin Geri Sayım Başladı!

Volkswagen‘in hızlı hot hatch’i Golf R yeni kasasına kavuşuyor. Markanın hatchback karoserde efsane yazan modeli Golf, hızlı versiyonu R’ın performansıyla her dönem dikkat çekiyor. 8. jenerasyon ile beraber yeni yüzüne kavuşan Golf’e ait 2021 GTI Clubsport versiyonu geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı. Şimdi sıra 2021 Golf R ‘da!

2021 golf R logo

2021 Golf R Daha Hızlı!

8. nesil golf itibariyle marka, hibrit motorlara ağırlık vermişti. Yeni Golf, hibrit motor seçenekleriyle geldi. 2021 Golf R için ise durum değişmedi. Seleflerinde olduğu gibi 2.0 litrelik turbo benzinli motor ile gelecek olan modelin, 330 beygirlik güç üretmesi bekleniyor. Selefine göre +20 beygir fazla olan bu değer, şimdiden Golf R tutkunlarını heyecanlandırmış olabilir. ‘Ateşli hatchback’in Güç aktarımında DSG şanzıman kullanılacak. Aynı zamanda bir Golf R klasiği olan dört tekerden tahrik sistemi de yeni Golf R’da devam ediyor. Yeni model dış tasarımıyla da dikkat çekici olacak.

golf R nür

R Tasarımı Bir Başka!

Casus fotoğraflar sayesinde fikir yürütebildiğimiz modelde, seleflerine benzer olarak ön ve arka tampon grubu, difüzör ve egzozun farklı olacağını görüyoruz. R logosunun da otomobilin birçok yerinde kullanılacağını tahmin etmek zor değil. Golf R sadece dış tasarımındaki sportif parçalar ile değil, renk seçenekleri ile de fark yaratıyor. Bir önceki nesillerde R modeline özel olarak sunulan renk seçeneklerinin 8. nesil Golf R’da da sunulacağını tahmin ediyoruz.

Golf R Interior

2021 Golf R 4 Kasım’da Meydana Çıkıyor!

Geçtiğimiz günlerde fotoğraf ve video olmak üzere teaserları yayınlanan yeni Golf R, 4 Kasım’da gerçekleşecek olan online lansman ile üzerindeki örtüyü kaldıracak. Yeni modelin 2021 yılı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Ülkemizde satışının gerçekleşip-gerçekleşmeyeceği konusunda ise henüz bir bilgi yok. Önceki nesil Golf R modellerinde olduğu gibi sipariş ile satışa sunulması ise muhtemel gözüküyor.

Yeni 2020 Volkswagen Golf R Nürburgring’de Görüldü!

İkinci el Golf R ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here