Hyundai Veloster, sıra dışı 2+1 kapı düzeni nedeniyle en dikkat çeken otomobillerden biridir. Sıradan bir üç kapılı bir coupe gibi görünüyor. Ancak arka tarafına doğru yürürseniz, arkada kısa bir arka kapı göreceksiniz.

Veloster

Veloster Teknik özellikleri

138 beygir güç üreten motor, 0-100kmh’ye 9.7 saniyede ulaşıyor. Ayrıca 210kmh’lik bir maksimum hıza sahip. 1.6 litrelik enjeksiyonlu benzinli tek bir motor seçeneği var. Bu rakamlar etkileyici değil. Ancak Veloster, güvenli yol tutuşu ve iyi direksiyon hissi ile öne çıkıyor. Aynı zamanda rahattır. Arka koltuklar sadece çocuklar için uygun olsa da, ekstra kapı, büyüyen ailelerin spor araba hayallerine biraz daha uzun süre dayanabileceği anlamına gelir.

Aynı 1,6 litrelik motora, ancak 184 hp ve 270 Nm torka sahiptir. Ayrıca VW Scirocco R’den Nissan Juke Nismo’ya kadar her şeye rakiptir.

Veloster

Veloster’ın kullanımı rahattır ve oldukça iyi yol tutuşu vardır. Ayrıca direksiyonu hassas ve en azından bir miktar sportiflik yaratacak kadar sağlamdır.

Opsiyonel olarak çift debriyajlı otomatik şanzıman mevcuttur. Ayrıca dizel seçeneği bulunmamaktadır.

Çarpıcı şekli ve sıra dışı 2+1 kapı düzeni ile Veloster, Hyundai serisinin geri kalanından çok farklıdır. Arkaya doğru eğimli farları var. Ayrıca alçak burnu, ona klasik coupe çekiciliği kazandırıyor. Turbo modeli, daha sert tamponlar, büyük bir aralıklı ızgara, alt yan eşikler, arkada ikiz egzozları ve 18 inç alaşım jantlar ile daha da belirgindir.

İç tasarım

İç tasarımın bu kadar sade olması utanç vericidir. Aanki doğrudan i30 hatchback’ten alınmış gibi görünüyor. Ancak ix35 ile aynı yüksek standartlarda inşa edilmiştir.

Giriş seviyesi modeller, standart olarak 17 inç alaşımlar, yedi inç dokunmatik ekran, klima kontrolü, park sensörleri ve Bluetooth ile geliyor. Ayrıca Veloster Sport spesifikasyonu tercih edildiğinde 18 inç alaşımlar, ısıtmalı ön koltuklara sahip siyah deri döşeme, hız sabitleyici ve panoramik sunroof ile geliyor.

Bir medya paketi de mevcuttur. Uydu navigasyon, arka görüş kamerası ve yedi hoparlörlü ses sistemi içerir. Turbo modelleri yedi inç dokunmatik ekranlı uydu navigasyon, yükseltilmiş stereo ve Turbo amblemi ile birlikte gelir.

Veloster

Yaklaşık 4,2 metre uzunluğundaki Veloster, Scirocco ile aynı boyuttadır. Ancak ekstra arka kapı sayesinde aslında daha pratiktir. Ayrıca, bagajı 320 litre ile şaşırtıcı derecede büyüktür. Böylece VW’den sekiz litre daha fazla ama Opel Astra GTC tarafından sunulan 380 litreden önemli ölçüde daha azdır. Arkadaki alan da dar. Ancak iki yetişkinin nispeten rahat bir şekilde kısa bir yolculuk yapması için yeterli alan var.

İKİNCİ EL HYUNDAİ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here