1 Aralık’tan İtibaren Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor

1
2628

Havaların soğumasıyla birlikte kış hazırlıkları başlarken, araçlarımızın lastiklerini kontrol etmemiz ve eğer aracınız ticari ise 1 aralıktan itibaren kış lastiği takmanız gerekmektedir.

1 Aralık’ta Başlayacak, 1 Nisan’da Sona Erecek

Kış lastiği takmak zorunlu mu?

Zorunlu kış lastik uygulamasına sadece birkaç gün kaldı. Zamanın daralmasıyla birlikte lastikçilerde mesai yoğunluğu oluştu. Her sene kış aylarına girmekle beraber, kış lastiği de yolcu ve eşya taşıyan araçlar için zorunlu kılınmaktadır. Kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla başlayacak ve 1 Nisan 2023e kadar 4 ay boyunca devam edecek.

Kış Lastiği Kullanmama Cezası Ne Kadar?

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı Cezası 776 TL

Ticari araçlar, Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğuna tabi tutulacak. 1 Aralık Perşembe 2022 ile 1 Nisan 2023 tarihleri arası devam edecek uygulama süresince kış lastiği takmayan sürücülere 1152 lira para cezası kesilecek.

Kış Lastiği Uygulaması Neden Gereklidir?

Bu Tebliğ; eşya ve yolcu taşımak amacıyla ülkemiz karayollarında seyreden ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan motorlu araçlar ile yabancı plakalı araçların kış lastiği kullanma zorunluluğuna ilişkin usul ve esasları kapsar. 

Kış Lastiği Nedir?

ms-kis-lastigi

7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastiktir.

Kış lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) severe_snowflakeişareti veya sadece kar tanesi (snowflake)severe_snowflakeişareti aranır.

Kış Lastiğinin Önemi! Öğrendik Mi?

1 YORUM

  1. Kış lastiği uygulaması sadece ticari araçlarla sınırlı olmamalı, trafiğe çıkan tüm özel araçlarda dahil olmak üzere hepsine uygulanmalı ve bu bir zorunluluk olmalıdır.. Kar yağdığı bir zamanda özel bir aracın kış lastiği zorunluluğu olmadığı için trafiğe çıktığını düşün, yolda kaldı ve sen ticari araç sürücüsü olarak onun arkasındasın ve kış lastiği takmışsın, ne işe yaradı şimdi taktığın kış lastiği… onun için bu uygulama tüm araçları kapsamalıdır..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here