Elektrikli otomobillere olan talep her geçen gün artıyor. Haliyle birçok otomobil üretici marka da bu serüvene ayak uydurmaya çalışıyor. Bu markalardan biri de Opel. Alman otomobil devi Opel’in ikonik ve popüler otomobili Astra sonunda elektrikli hale geliyor. İşte karşınızda Opel Astra Electric…

Yeni Opel Astra Electric

Geçtiğimiz aylarda yepyeni tasarıma sahip bir şekilde tanıtılan Opel Astra, baştan aşağıya değişen tasarımı ile eskisinden daha modern hale gelmişti. Bu ikonik ve karizmatik model ile ilgili yeni gelişmeler söz konusu. Çok sevilen Opel Astra elektrik motorlu haline ek olarak station Wagon versiyona da sahip olacak. İsimleri ise Astra Electric ve Astra Sports Tourer Electric.

opel astra electric arka

Opel Astra Electric Teknik Veriler

Sadece önden çekiş sistemine sahip olan Opel Astra Electric’in tek elektrikli motor seçeneği ile geleceği söylendi. Söz konusu motor orijinal Astra gibi 156 beygir güç üretiyor. Tek farklılık tork çıkışının 10 Nm yükselip 270 Nm olması. Aynı zamanda Astra Electric, 54 kW’lik bir bataryaya sahip. Üstelik bu batarya ile 416 km menzile ulaşabiliyor. Son olarak Opel Astra Electric’te 100 kW’a kadar hızlı şarj desteği sunuluyor. Böylece 30 dakikalık bir dolum süresi ile %20’den %80 seviyesine ulaşabilecek.

astra electric

Astra Electric Tasarım Detayları

Önceki yenilenmiş Opel Astra ile yeni Astra Electric arasında tasarım olarak bir farklılık yok. Elektriklenen Astra’nın sadece ön tasarımı değil arka tasarımı da standart Astra ile aynı. Modelin elektrikli olduğunu belirten tek detay bagaj kapağına yerleştirilen ve Electric kelimesinin ilk harfi olan “e” şeklinde logo yer alacak. Üstelik Yeni Astra Electric, benzinli versiyona kıyas ile çok daha sessiz çalışacak.

opel astra electric iç

İç Mekân

Opel Astra Electric iç tasarım olarak da standart Astra ile aynı. Otomobilin içerisinde 2 tane 10 inç boyutunda birleşik ekran yer alıyor. Aynı zamanda Astra Electric’te vites topuzu bulunmuyor. Bir diğer yandan ekran bölümünde sürücüye kokpit deneyimi yaşatması amacı ile kavisli şekilde olan ekran, tamamen dijital gösterge ekranına sahip.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Opel Astra Electric, station Wagon seçeneği ile de sunulacak. Adının ise Astra Sports Tourer Electric olduğunu söylemiştik. Bu model, orijinal modelden tek farkı boyutu diyebiliriz. Yani teknik detaylarında bir farklılık yok. Astra Sports Tourer Electric normal kullanımda 516 litre bagaj hacmine sahip. Üstelik koltuklar yatırıldığında bu alan 1553 litreye çıkıyor.

Sıfır Km Opel Astra

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here