Yeni Opel Mokka Beklentileri Karşılıyor mu? 

0
2704
Opel Mokka

Yeni Opel Mokka cesur tasarımı ve sıra dışı görüntüsüyle son dönemlerin en çok konuşulan araçları arasında yer alıyor. Oldukça farklı bir tasarıma sahip olan Yeni Opel Mokka’nın beklentileri karşılayıp karşılamadığı merak ediliyor. Gelin birlikte bu araca yakından göz atalım. 

1.2 Litre Benzinli Motor Yeterli mi? 

Aracın kaputunun altında 1.2 litre turbo destekli benzinli bir motor yer alıyor.130 PS güç ve 230 NM tork üreten 3 silindirli benzinli motor sekiz ileri otomatik şanzıman ile birlikte sunuluyor. Pratik ve çevik bir sürüş dinamiğine sahip olan Yeni Opel Mokka 0-100 km hızlanmasını 9,2 saniyede tamamlarken maksimum 200 km hıza ulaşıyor. Geniş bir gövdeye sahip olan bu aracın yakıt tüketimi en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Opel Mokka

Opel Mokka şehir içinde 5,9 litre, şehir dışında 4,3 litre ve karma kullanımda ortalama 4,9 litre yakıt tüketiyor. Bu tarz benzinli bir model için oldukça tatmin edici değerler olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu bu verilerin fabrika verisi olduğunu unutmamak gerekiyor. Küçük hacimli motorlara sahip araçlar bazı durumlarda zorlandığı zaman oldukça yüksek yakıt tüketim değerlerine sahip olabilir. Özellikle İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde bu otomobilin nasıl bir tüketim değerine sahip olacağını gözlemlemek gerekiyor. 

Konforlu ve Modern Bir İç Yaşam Alanı 

Yeni Opel Mokka’nın iç yaşam alanı oldukça cesur görünüyor. Sürücüye dönük ön kokpit keskin çizgileriyle gerçekten etkileyici bir tasarıma sahip. İç mekanda kullanılan gövde rengi parçalar ve karbon kaplamalar oldukça sportif bir hava katıyor. Azalan tuş kalabalığı ön ve orta konsolu çok daha ferah ve kullanışlı hale getiriyor. Üst paketlerde sunulan 10 inç dokunmatik ekran ve 12 inç dijital gösterge paneli bir bütün halinde oldukça modern ve teknolojik görünüyor. Yüksek görüntü kalitesine sahip olan bu ekranlar akıcı ve hızlı arayüzüyle oldukça keyifli bir multimedya deneyimi yaşatıyor. 

Alcantara döşemeli koltuklar oldukça konforlu ve sıkı görünüyor. Ön koltuklarda bulunan ısıtma özelliği kış aylarında oldukça rahat etmenizi sağlıyor. Koltuklarda bulunan renk detayları ve siyah renkli tavan kaplaması otomobilin iç mekanının çok daha sportif bir hale bürünmesini sağlıyor.

IntelliLux LED® Matrix Farlar kesinlikle övgüyü hak ediyor. Oldukça yüksek aydınlatma kapasitesine sahip olan bu özel farlar karşı şeritten gelen sürücüleri algılayarak aydınlatma şiddetini otomatik olarak ayarlıyor. 

Yeni Opel Mokka Sürüş Asistanları ve Güvenlik Sistemleri 

Yeni Opel Mokka yeni nesil teknolojileriyle oldukça konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Sınıf standartlarının üzerinde özelliklere sahip olan otomobil rahatlığınızı ve güvenliğinizi her şeyden üstün tutuyor. Birçok gelişmiş güvenlik önlemini tüm donanım paketlerinde standart olarak sunan Yeni Opel Mokka bu konuda övgüyü hak ediyor. Yolcuların güvenliğini önemseyen marka gerekli tüm güvenlik sistemlerini standart olarak sunuyor. 

Adaptif hız sabitleyici öndeki araca göre otomatik hızlanma ve fren sağlayarak uzun yollarda daha konforlu bir yolculuk sunar. 30 – 180 km/s hızda kullanılırken aktifleşen bu sistem, gerekli gördüğü zamanlarda yeni Mokka’nı tamamen durdurur ve kaza riskini en aza indirir.

Ön Çarpışma İkazı ve Aktif Acil Frenleme Sistemi tehlikeli koşullar fark ettiğinde seni sesli olarak uyarır. Üstelik sistem bir yayanın ya da farklı bir aracın sana çok yaklaşması durumunda aracı yavaşlatabilir ve tamamen durdurabilir. Böylelikle yeni Mokka kaza riskinin en aza inmesini sağlar.

Mükemmel bir park yeni Mokka ile hiç olmadığı kadar kolay. Gelişmiş park pilotu boş yerleri belirler ve Mokka’yı kendi kendine park eder. Ayrıca bu sistem park alanlarından direksiyona dokunmadan çıkmanı da sağlar.

Yeni Opel Mokka Güvenlik Donanımları
ABS
Elektronik Stabilite Programı (ESP)
Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD)
Çekiş Kontrol Sistemi (TCPlus)
Yokuşta Kalkış Desteği (HSA)
Sürücü, ön yolcu, yan ve perde hava yastıkları
Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma özelliği
Emniyet kemeri uyarı sistemi
ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme düzeneği
Arka kapılarda çocuk kilidi
Lastik basıncı takip sistemi
Trafik işareti tespit sistemi
Sürücü yorgunluk tespit sistemi
Ön çarpışma ikazı
Kamera bazlı aktif acil frenleme sistemi
Radar bazlı gelişmiş aktif acil frenleme sistemi
Şerit ihlali uyarı sistemi
Kör nokta uyarı sistemi
Şerit ortalama özellikli aktif şerit takip sistemi
Şerit koruma özellikli aktif şerit takip sistemi
E-Call (Acil Durum Çağrısı)
Lastik tamir kiti

 

Opel İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here