Voltrun, Yaptığı Projesiyle Birincilik Ödülünün Sahibi

0
695
voltrun

KOSGEB, karbon emisyonunun azaltılması ve izlenmesi için destek program açmıştı. Bu program kapsamında inovatif çözümlere destek sağlayacak. Zebra Elektroniğin sahip olduğu Voltrun markası ‘’Elektrik Araç Şarj Ünitesi Geliştirme Projesi’’ ile programa katılarak birincilik elde etti. Programın galibi olan Voltrun Türkiye’nin öncü şarj istasyon işletmelerinden biri olarak sektörde yer almakta.

Voltrun

KOSGEB’in yaptığı bu yarışmaya imalat sektörü ile bilgisayar programlama faaliyetlerindeki KOBİ’ler başvurdu. Ayrıca KOSGEB yazılı açıklamayla 2 milyon TL üst limitli çağrı ile 21 projeyi destekleme kararı aldı. KOSGEB bu çağrı kapsamında desteklenmeye uygun görülen projeler arasında yarışma yaptı. Bu projeler arasından da sıralamanın tepesindeki ilk üç proje ile jürinin seçtiği bir proje ödül hakkı kazandı. Projenin ödülleri sahiplerini Samsun Teknofest etkinliğinde buldu. Bunla beraber ödüller bizzat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından sahiplerine verildi.

Voltrun

Emisyonun Azaltılması Hakkında Önemli Gelişmeler

Voltrun Genel Müdürü Berkay Somalı, konuyla ilgili açıklama yaptı. Somalı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB tarafından başlatılan “Karbon Emisyonunun Azaltılmasına Yönelik Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge Projeleri” destek programı için hazırladıkları “Elektrikli Araç Şarj Ünitesi Geliştirme Projesi’nin” birincilik ödülüne layık görülmesinin kendilerini onurlandırdığını dile getirdi.

KOSGEB

Somalı, şirketin ‘’Sürdürülebilir Teknolojik Çözümler’’ üretmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Ayrıca açıklamasının devamında elektrikli araç şarj üniteleri hakkında bilgi de verdi. Şarj üniteleri ile alakalı Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına 2011 yılından beri devam ettiklerini söyledi. Ayrıca Somalı, Gelişmiş ülkelerin elektrikli araçlar ve ilgili sektörler için edindiği kararları ve destekleri de yakından takip ettiklerini söyledi. Voltrun Genel Müdürü Berkay Somalı, Bu konuda ülkemizde de benzer alanlara destek ve teşviklerin yapılmasıyla elektrifikasyona geçiş süresinin hızlanması ve karbon emisyonunun azaltılması açısından önemli gelişmeler yaşanabileceğini söyledi. Bundan dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sıfır karbon hedefi için yaptığı çalışmalar ve teşviklerin sektöre büyük katkıda bulunduğunu söylüyor.

Hedef 1.000’den Fazla Noktada Hizmet

Tamamen elektrikli araç şarj ekosistemine yazılım ve donanım çözümlerine odaklanan firma 2011 yılından beri faaliyette. Voltrun, tamamen yerli ve milli imkanlarla elektrikli araç şarj ekosistemine yazılım ve donanım üretmekte.

Şarj Ünitesi

Voltrun şu anda yaklaşık 500 noktaya hizmet vermekte ve bu sayı her geçen gün artmakta. Berkay Somalı, 2023 hedeflerinin 1.000’den fazla noktaya hizmet vermek olduğunu önce ki açıklamasında söylemişti. Ayrıca Somalı, bu sayının içerisine hızlı şarj istasyonlarını katarak daha hızlı hizmet vermek istediklerini söyledi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here