Mini Cooper Firmasının 2024 yılı için planları arasında Oxford fabrikasını yenileyerek, tamamen elektrikli üretime geçmek bulunuyor. Bu planın gerçekleşmesinin 2027 yılını bulabileceği konuşuluyor.

Mini Cooper Cabrio Artık Oxford Fabrikasında!

Mini cooper cabrio

Firmanın CEO’su Wurst “2024 Mini Cooper Cabrio Oxford fabrikasında üretilecek dedi”. Stefanie Wurst, Cabrio’nun üretiminin 2024 veya 2025 yılında Hollanda’dan Oxford’a geçeceğini açıkladı. Önümüzdeki yıllarda üretilmesi planlanan 3 veya 5 kapılı Minilerin benzinli versiyonları da Oxford fabrikasında üretilecek.

Yeni Mini Cooper Tasarımı Nasıl Olacak?

Mini Cooper

Yeni nesil Miniler, üç farklı fabrikada üç sistemde ve altı farklı model olarak üretiliyor. Oxford’da üç kapılı, beş kapılı ve benzinli versiyonlar üretilecek. Ayrıca 2024 Mini Cooper Cabrio Oxford fabrikasında üretilecek. Leipzig fabrikasında ise daha büyük bir Mini versiyonunun elektrikli ve benzinli versiyonlarını üretecek. Çin’deki fabrikada ise üç kapılı hatchback elektrikli ve Aceman adlı yeni modeli üretilecek.

Oxford fabrikasında üretilecek olan tüm versiyonlar ve Çinde üretilecek olan üç kapılı hatchback modeli Cooper olarak bilinecek. Beş kapılı hatchback Cooper’ın elektrikli versiyonu ise üretilmeyecek. Bu araç yerine Aceman adlı yeni model üretilecek.

Yüksek Performans

Mini cooper cabrio

Firmanın CEO’su Wurst, Mini One modelinin artık üretilmeyeceğini onun yerini giriş seviyesi Cooper modeli ile kapatılacağını belirtti. Yani Mini Cooper modelinin giriş seviyesindeki araçlarına ek olarak, yüksek performanslı versiyonları da üretilecek. 2024 Mini Cooper Cabrio modeli, yüksek performanslı araçlardan birisi olacak.

Mini için bu geçiş süreci, Oxford fabrikasındaki elektrikli üretimini sekteye uğratacak. Bununla ilgili Wurst, elektrikli otomobillerin yakın zamanda Oxford fabrikasına geri döneceğini belirtiyor. “Gerçekleşen ve gerçekleşecek büyük yatırımlar bulunuyor” dedi. 2027 yılı civarında makyajlı versiyonlarla birlikte geçiş için uygun ortam sağlanacak dedi.

Ayrıca Mini markasının İngiliz kültürüne bağlı kalması için Oxford fabrikasının önemini vurguladı. Wurst’a göre en geç 2030 yılında Oxford fabrikası artık tamamen elektrikli üretime geçecek. Ek olarak yukarıda saydığımız modellerden daha fazla model üretileceğini fakat net bir açıklama yapamayacaklarını belirttiler.

Firmanın CEO’su Wurst ek olarak şunları söyledi: “Miniler daha büyük veya daha küçük, daha yüksek veya daha alçak olabilir. Düşüncelerimiz üzerinde çalışan uzman bir kadroya sahibiz ve yıl sonuna kadar geleceğimizle ilgili en doğru yolu seçeceğiz. Başka bir tasarım detayı uygulanacaksa bunu öncelikle düşünmemiz gerekir. Ekonomik olarak nerede olduğumuza da bakmamız gerek. Büyüme oranımıza bakmalı ve bu büyüme eğrisini aşağı yönlendirmemeliyiz.”

Wurst ayrıca Mini’nin yalnızca dört tekerlekten ibaret olmadığını ve önümüzdeki süreçlerde iki tekerlekli araçlarla karşılaşılabileceğinin sinyallerini de verdi.

İkinci El Mini Cooper Modelleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here