Elektrikli Volvo XC90′ ı Yıl Sonundan Önce Göreceğiz

0
1036
SUV volvo xc90

Elektrikli Volvo XC90 için yeni haberler geldi!

Volvo uzun süredir yeni nesil XC90 ve tamamen elektrikli versiyonu üzerinde çalışmalar yürütmekte. Yeni XC90, marka için amiral gemisi modeli olacak. Aynı zamanda şirketin elektrifikasyon stratejisinde önemli bir konumda yer alacak. Sizler için hazırladığımız Volvo Elektrikli XC90 modelini birlikte inceleyelim.

Elektrikli Volvo XC90 Hakkında Detaylar

Geçtiğimiz günlerde Volvo CEO’su Jim Rowan, XC90’ın elektrikli modelinin bu yılın son çeyreğinde tam olarak çıkış yapacağını söylemişti. Volvo’nun sahip olduğu model serisinde başka bir ürünle paylaşılmamış yeni bir platformda geleceğini belirtmek gerekli. Bu modeli geleceğe yönelik bir yapıtaşı olarak nitelendirdiklerini bilmekteyiz. Volvo için son derece önemli bir araç. Bu yılın başlarında ortaya çıkan patent görselleri de bu durumu onaylar nitelikte. Sıfır emisyonlu SUV tasarımda sürücülerin karşısına çıkması bekleniyor. Aracın genel olarak şekil oranları mevcut bir durumda diyebiliriz. Mevcut XC90’dan temel bir farklılık göstermeyecek. Fakat açılır kapı kolları ve geleneksel dizaynda oluşturulan arka lambaları tasarıma radikal bir görünüm kazandıracak.

Böyle bir aşamada ise otomobil üreticisi, geçtiğimiz yılda Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne “Embla” adı için bir başvuruda bulunmuştur. Bu yılın sonunda tüm detaylar hakkında bilgilerin paylaşılacağını ifade edelim. Tamamen elektrikli otomobil teknolojisinin yolculuk şeklini değiştireceği yönünde iddialar da mevcut. Sürüş sırasında egzoz atığı oluşumu yaşamadan yolculuk yapılmakta. Üstelik elektrikli motor sistemi de oldukça heyecan verici. Volvo, büyük bir batarya tasarımıyla uzun menzil hedeflemekte. Böylelikle aracı çok sık şarj etmenize gerek kalmayacak.

Otomobili şarj etmek oldukça kolay bir yöntemle gerçekleşecek. Ayrıca evde şarj imkanları da sağlanacak. Tamamen elektrikli otomobil tasarımı sayesinde elektrik motorları devreye giriyor. Belirtmek gerekiyor ki, tamamen elektrikli otomobilleri uzun mesafeli sürüşlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Böylece üretilen bataryaların yüksek kapasitesi sayesinde 400 kilometreyi aşan menzilleriyle uzun yolculuklar bir sorun haline dönüşmüyor. Son olarak, Volvo ailesindeki ürünlerin otomobil güvenliğinde başarılı olduğunu belirtmekte yarar var.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Düşünce ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında da fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Volvo İkinci El Araç İlanları

TRİNK SAT

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here