Volkswagen Polo Harlequin Efsanesi ile Karşınızda

0
2032
Volkswagen Polo Harlequin Efsanesi ile Karşınızda

Volkswagen Polo Harlequin Efsanesini Yeniden Canlandırıyor!

Her yerde gri, siyah gibi araba renkleri görmekten sıkılanlardansanız eğer sizleri mutlu edecek bir haberle karşınızdayız, Volkswagen Polo Harlequin. Volkswagen’in Hollanda bölümü, çok renkli Harlequin boya şemasına sahip olan bir Polo ile işlerin eskiden nasıl olduğunu göstermek için burada.

Bir Efsane Geri Dönüyor!

Geçtiğimiz pazartesi günü Volkswagen, Hollanda’da çarpıcı Harlquin boya şemasını kullanan bir Polo gösterdi. Son Harlequin renk şemasını kullanan Polo’nun üzerinden neredeyse çeyrek asırlık bir zaman dilimi geçti. Bu sirk aracı gibi görünen araç, Polo’yu dört kategoriye ayıran modüler bir sistem olan Volkswagen’in Baukastensystem’ini sergilemek için tasarlandı. Müşteriler, Polo’larını renk kodlu bir sistemle istenen aktarma organlarını, ekipmanı, seçenekleri ve boya rengini seçmek için yapılandırdı. Polo, bu sistemin görsel bir temsiliydi ve arabalar Ginster Sarısı, Antep Fıstığı Yeşili ve Kasırga Kırmızısı ile boyanmış olarak geldi.

Başlangıçta sadece 1000 tane olması planlanan Polo Harlequin’in 1997’ye kadar 3.800’den fazla sayıda üretildiği ortaya çıktı. Üstelik bu araçların 500 tanesini de McDonald’s satın almıştı. Hala sevenleri tarafından hurdalıklardan bile bulunup kurtarılmaya çalışılan bu araçlar, 90’ların o renkli günlerinin bir temsili gibi.

Renklerini Pandomim Sanatçılarından Alıyor

1995 yılında üretilen Volkswagen Polo Harlquin’in ismi, pandomim sanatçılarının kostümü için adlandırılan Harlequin boya şemasından geliyor. 1995 yılında ilk defa kullanıldığı ve yalnızca Polo modeli araçlarda kullanıldığı söylense de bu konuda da birtakım söylentiler mevcut. Carcoops, aslında bu renk şemasının 1964 yılına ait bir reklamda göründüğünü belirtiyor. Bu renkleri o zaman kullanan araç bir Beetle’dı. Amerika’da da özel olarak üretilmiş bir adet Harlequin renk şemasına sahip Golf 3 bulunuyor. Bir efsane haline dönüşen bu araç üzerine bir çok program bulmanız mümkün. Hatta bu programlarda insanlar hurdalıklarda geziniyor ve Polo Harlequin avına çıkıyorlar.

Geçmişten günümüze fırlayan bu renk şeması tek seferlik olarak yapılacak. Bu, aracı hala özel bir noktada tutmak isteyen Volkswagen firmasının bir tercihi. Ancak yine de araca bakmak bile insanda o eski güzel günleri canlandırıyor. Siz Volkswagen’in kullandığı bu Harlequin renk şeması hakkında ne düşünüyorsunuz.

Polo Renkleri

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here