Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Marilyn Monroe! Monroe’nun araba koleksiyonu, gününün en güzel lüks araçlarından bazılarını içermektedir. Marilyn Monroe, 1950’lerde ve 1960’larda dünyadaki en ünlü oyunculardan biriydi. Birçok Hollywood filmlerinde rol almıştır. İddialara göre güzel oyuncu filmlerinden toplamda 200 milyon doların üzerinde bir para kazanmıştır. Fakat kariyerindeki hızlı yükselişe rağmen birçok sorunla karşılaşmıştır. 1962’de öldüğünde, Monroe sadece 36 yaşındaydı. Ayrıca birçok psikolojik problemleri bulunmaktaydı. Yine de Marilyn Monroe kesinlikle dünya üzerinde kalıcı bir etki bırakmayı başarmıştır.

1956 Ford ThunderbirdÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Marilyn Monroe

Marilyn Monroe’nun oyunculuk kariyeri yükselmeye başladığında, kutlamak için aldığı ilk araç 1956 model Ford Thunderbird’tür. Dönemine baktığımız zaman ilk nesil T-Bird roadster, yoldaki en iyi görünen arabalardan biri olmaktadır. Ayrıca Thunderbird sadece iyi bir tasarıma sahip değildir. Özellikle 50’lerden kalma bir yol otomobili için oldukça hızlı olmaktadır. 5.1 litrelik motora sahip olan T-Bird, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 10,2 saniyede çıkmaktadır. Son olarak Monroe arabayı on yıl boyunca kullandıktan sonra 1962 yılında oyunculuk koçu Jason Strasberg’e hediye etmiştir. Ayrıca Ünlülerin sahip olduğu bu otomobil 2018’de müzayedede satışa çıktı ve 490.000 $ satılmıştır.

1954 Cadillac Series 62 CabrioÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Marilyn Monroe

1950’li yıllarda Marilyn Monroe, trendleri belirlemekteydi. Özellikle Channel No.5 adlı parfümün reklam yüzü olduktan sonra birçok kitleyi harekete geçirebilmiştir. Günümüzde de markaların temsilcisi olan birçok farklı oyuncu, sporcu ve fenomen bulunmaktadır. Örnek olarak  Serena Williams, Nike ile 55 milyon dolarlık reklam anlaşması imzalamıştır. Ayrıca  Beyonce’nin Pepsi ile yaptığı anlaşmanın şarkıcıya 50 milyon dolar kazandırdığı herkes tarafından bilinmektedir. Fakat ünlü oyuncu Marilyn Monroe, Channel No.5’in reklamlarında karşılıksız oynamıştır. Bu yüzden markanın sahipleri, ünlü oyuncuya 1954 Cadillac Series 62 Convertible hediye etmişlerdir. 954 Cadillac, 5.4 litrelik V8 motora sahiptir. Bu motordan 230 beygir güç ortaya çıkmaktadır.

1953 Cadillac Serisi 62 Eldorado CabrioÜnlülerin Araba Koleksiyonları: Marilyn Monroe

“Ünlülerin Araba Koleksiyonları: Marilyn Monroe” adlı içeriğimizdeki son araç 1953 Cadillac’tır. Ünlü oyuncu Marilyn Monroe, konik beyzbol yıldızı Joe Dimaggio ile 1954 yılında evlenmiştir. Evlilik arifesinde DiMaggio’nun Monroe’ya 1953 Cadillac Serisi 62 Eldorado Cabrio’yu hediye etmiştir. Fakat ikilinin evliliği 1953 Cadillac Serisi 62 Eldorado Cabrio kadar muhteşem şekilde ilerlememiştir. İkili yaklaşık olarak bir yıl sonra boşanmışlardır. Ayrıca Hollywood yıldızı bir yıl sonra oyun yazarı Arthur Miller ile yeniden evlenmiştir. 1953 model Cadillac Serisi 62 Eldorado Cabrio’yu incelediğimiz zaman arabanın 5.4 litrelik V8 motora sahip olduğunu görmekteyiz.

İkinci El Klasik Otomobil İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here