2024 Model BMW İ8 M’in Özellikleri

0
2901

2024 Model BMW İ8 M’in Özellikleri… Yıllar önce Alman otomobil üreticisi BMW, Ferrari LaFerrari ve Porsche 918 Spyder gibi zamanın hibrit spor otomobilleri ile rekabet edebilmek için İ8’i piyasaya sundu. Ayrıca BMW İ8, piyasaya çıktığı gibi otomobil severleri etkilemeyi başarmıştır. Ezber bozan tasarımı ve teknolojisi sayesinde rakiplerinin ötesinde olmaktadır.

BMW Vision M Next Concept2024 Model BMW İ8 Min Özellikleri

Alman otomobil üreticisi BMW, İ8’i ilk sunduğu zamanlar birçok farklı özelliği de otomobil dünyasına katmıştır. Özellikle 2009 yılında düşük yakıt tüketimine sahip olan bu otomobilin benzeri bulunmamaktadır. Yaklaşık 370 beygir güç üreten İ8, turbo şarjlı 1,5 litrelik üç silindirli bir motora sahiptir. Ayrıca 11,6 kWh’lik iki ayrı elektrik motoruna da sahip olmaktadır. Bu yüzden 0’dan 100 kilometre hıza sadece 4.4 saniyede ulaşmaktadır.

İ8’in 2 kapılı roadster olarak sunulmasından bir yıl sonra BMW, Vision M Next Consept otomobilini 2019’da tanıttı. Vision M Next Consept’i otomobil tutkunlarının kafasında M1’in karakterini yansıtmaktadır.

370 Beygirden Fazla Olacak

Bildiğiniz gibi, BMW i8 M hibrit motora sahip olmaktadır. Fakat Pilleri hakkında henüz pek bir şey açıklanmamıştır. Fakat iddialara göre sadece elektrikte 160 kilometrenin üzerinde menzile sahip olacaktır. Ayrıca Elektrik motorlarından biri, gücü arka tekerleklere göndermek için ortaya monte edilmiş 1.5 litrelik dört silindirli gaz motoruna eşlik etmesi planlanmaktadır. Dört tekerlekten çekiş sistemi ise ön tekerlekleri hareket ettiren diğer elektrik motoruyla birlikte sunulacaktır.

Aykırı İç Tasarım2024 Model BMW İ8 Min Özellikleri

İ8 M kabini, BMW’nin yaratıcı olabileceği ve her şeyi benzersiz kıldığı bir noktadır. İç kısım hakkında çok az bilgi verilmiştir. Fakat mevcut İ8’i incelediğimiz zaman 2024 model İ8 hakkında varsayımlarda bulunabiliyoruz. Ayrıca 2024 model BMW i8 M hem coupe hem de roadster olarak satışa sunulacaktır. İç mekan hakkında ortaya atılan en önemli bilgi “Boost Pod” adlı donanım paketidir. Bu paket sayesinde İ8 M, diğer otomobillere göre çok daha farklı olacaktır. Örnek olarak BMW’nin en önemli teknolojik donanımlarından biri olan “HUD (baş üstü ekran)” donanımı, bu otomobilde var olacaktır.

Rakiplerinden Daha Pahalı Olacak

“2024 Model BMW İ8 M’in Özellikleri” adlı içeriğimizin son bölümü de aracın fiyatıdır. BMW’nin açıklamalarına göre BMW i8 M, 2024 model yılı olarak 2023’ün sonlarında satışa sunulacak. Fakat Vision M Next konseptinin tam olarak nasıl ortaya çıkacağı bilinmemektedir. İki coupe ve roadster varyantı ile satışa sunulacaktır.  Modellerin ikisinin de 160.000 $ ‘dan başlaması planlanmaktadır. Sonuç olarak bizim ülkemizdeki vergi sistemini de göz önüne aldığımız zaman BMW İ8 M versiyonunu almak hayal ürünü olacaktır.

İkinci El BMW İlanları 

İkinci El BMW İ8 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here