Toyota Otomobil Sorunları Listesi; Listede İlginç Modeller Var. Toyota markası güvenli otomobiller üretmesi ile tanınır. Ancak büyük markalar gerçekten büyük olmak için bazı acı tecrübelerin kurbanı olurlar. Toyota da bu acı tecrübeleri hiç beklemediğimiz modeller ile tattı. Bu tecrübeler aracın önemli bileşenleri ile alakalı olduğu için markanın satış grafiklerinin azalışa geçmesi ve müşterilerin markaya olan güveninin kaybolmasına neden olabilir.

Listemize geçerek Toyota’nın hangi otomobil sorunlarından ders alması gerektiği ve müşterilerin ise Toyota satın alırken hangi sorunla karşılaşma ihtimalinin olduğunu öğrenelim.

1Arızalı Yakıt Pompası (2019 Sienna)

Toyota bu sorun ile gündeme ilk kez gelmedi. Toyota’nın lüks araç birimi olan Lexus da 2017-2020 arası modellerinde bu sorun ile karşılaştı. Yakıt pompasının arızalanması ciddi bir sorun olduğu için böyle bir geri dönüş alan Toyota araçları geri çağırdı ve hatasını telafi etmek için çalışmalara başladı.

1.8 milyon geri çağırılan Sienna, daha önce 4 araba sorunu ile de geri çağırılmıştı.

2İletim Dişlileri (2021 Highlander)

Toyota Otomobil Sorunları arasında böyle bir sorun olmasına rağmen Toyota tarafından bir geri çağırılma olmadı. Sorunun ana tanımı vites geçişlerinde aşırı sürtünme ve belirsizlik olmasıdır. Bazı Toyota sahiplerinin yaşadığı bir sorun olan iletim dişlileri sorunu Highlander sahiplerini endişelendiriyor.

Ancak iyi haber şu ki Highlander 2021 modelinde bu tip sorunların sayısı çok azdır. Toyota bu sorunların az olması nedeniyle arızalı şanzımanlı Highlander’in kullanılmasına hala izin veriyor.

3Yanlış Sıkılmış Direksiyon Bağlantı Elemanları (2019 4Runner)

En önemli Toyota Otomobil Sorunları arasında direksiyon yer alıyor. Direksiyon otomobillerde bizim beynimizin nereye gitmemiz konusunda verdiğimiz kararı uygulamaya dökmeye yardımcı olan bir araçtır. Bu nedenle yüksek hızlara da çıktığımızı düşünürsek araçtaki önemi büyüktür. 2019 4Runner modelinde direksiyon bağlantı elemanları ve bazı süspansiyon cıvataları belirli tork değerinde sıkılmadan üretilmiş gibi görünüyor. Çünkü gevşek bağlantı elemanları sorunu yaşayan 34 4Runner bulunuyor. Hareket halinde bu cıvatalar ciddi şekilde yerinden gevşiyor. Toyota’nın bu soruna aldığı herhangi bir önlem yok gibi görünüyor.

4Arızalı Hava Yastıkları (2019 Camry)

Hava yastıkları kaza esnasında kafamızı ve vücudumuzun çeşitli bölgelerini araç içine sert bir şekilde çarpmamamız için tasarlanmış darbe önleyici yastıklardır. Araçta Crump bölgeleri ile darbe emilimi büyük oranda gerçekleşse de yüksek hızlarda yapılan kazalardan hava yastığı olmadan yarasız kurtulmak tam anlamıyla mucizenin kendisidir.

Toyota bu konuda da Camry 2019 modeli ile gündeme geldi. Sorun aracın ön yolcu hava yastığı kısmındaydı. Ana neden sistemin yanlış kalibre edilmesi ve OCS sisteminin arıza vermesi ile açıklanıyor. Eğer araç bu sorundan etkilendiyse hava yastıkları yanlış bir şekilde konumlanmış olabilir.

Bu sorunu yaşıyorsanız araç içinde bulunan gösterge panelinden uyarı ışığı ile bildirim alacaksınız. Dolayısıyla acaba hava yastığı arızası yaşayacak mıyım korkusunu atmış olacaksınız.

5Motorun Kendisini Kapatması (2021 Corolla)

Yakından tanıdığımız bir model olan Corolla ortada hiçbir sorun yokken ve herhangi bir bildirim vermeden birden motoru kapatıyor. Araçları ile ilgili olan Toyota sahipleri şirkete bu sorun hakkında geri bildirimde bulundu. Toyota bu sorunu kamuoyuna açık bir şekilde açıklamadı. Bu nedenle şimdilik Toyota’dan iyi anlayan bir tamircinizden yardım istemelisiniz.

6Arızalı Yakıt Hücresi (2020 RAV4)

Toyota Otomobil Sorunları listemizi ülkemizde en çok satılan SUV’lerden bir olan RAV 4 ile  kapatalım. Bu aracın sorunu arızalı yakıt hücresi olarak kayıtlara geçmiş. Yani aracınıza beklediğiniz şekilde bir yakıt dolumundan daha az bir dolum gerçekleştiriyorsunuz. Yani araçta belgelerde gösterilen dolum kapasitesi ile benzin istasyonunda görülen dolum kapasitesi aynı değil.

Toyota bu konuda da herhangi bir geri çağırma yapmadığı gibi elektrikli hidrolik direksiyon, hava yastıkları arızası, ön alt süspansiyon kolları, soğutucu sızıntısı gibi sorunlar ile de gündeme geldi ancak yine bir geri çağırma söz konusu değil.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here