Genesis Otomobilleri ve Markası Hakkında Bilinmeyenler. Genesis Hyundai çatısı altında bulunan, lüks otomobil üretmek için kurulmuş bir markadır. Hyundai bundan çok uzun zaman önce ürettiği otomobiller ile eleştiri yağmurlarına tutulan bir markaydı. Zamanla bu eleştiri oklarını ortadan kaldıran Hyundai ürettiği kaliteli, uygun fiyatlı ve ekonomik araçlar ile artık iyi bir ivme yakaladı.

Bu ivme sonunda Genesis’in de üretim hayatına başlaması Hyundai’nin marka değerini artırdı. Premium otomobil alanında yeni bir çıkış yakalamak için kurulan Genesis henüz kısa sayılabilecek bir zamanda hayatımızda olmasına rağmen gelecek açısından çok olumlu mesajlar verdi.

Marka, küresel otomobil piyasasında Alman otomobillerinin hakimiyetini bitirebilecek sürpriz bir çıkış yakalamak istiyor. Daha doğrusu çoğu otomobil duayenleri Genesis’i çıkış yapacak potansiyele sahip olduğunu söylüyor.

Gelecek konusunda sükse yapmak isteyen Genesis’in bu süreç içinde analizini daha net yapabilmek için bazı önemli bilgilere göz atacağız.

Genesis Ne Zaman Kuruldu

Genesis Otomobilleri

Genesis ismi çoğumuzun aşina olmuş bir kelimedir. Bunun nedeni Genesis’in 2015 yılında kurulmasına rağmen aslında ilk prototipini 2008 yılında çıkarmasıdır. Günümüze kadar ise başarıları ile adını sık sık duyurmayı başarmıştır.

genesis ceo

İlk prototipin 2008 yılında piyasaya sürülmesinden sonra otomobil ABD ve Çin de büyük bir ilgi gördü. Artan yoğun ilgi ve talep sonucu Hyundai Genesis birimini kendi bünyesinden ayırıp ayrı bir otomobil şirketi olarak güney körenin Seul şehrinde 2015 yılında tanıttı. Bu aşamadan sonra Genesis ilk üç yılında 200.000 adet sattı. Bu sayıda günümüzde hala artıyor.

Genesis Yönetim Kadrosu Üst Düzey İnsanlardan Oluşuyor

Genesis otomobilleri için üst düzey bir ekip çalışıyor. Pazar araştırması ve rakip analizi konusunda çok başarılı bir markadır. Bu analiz sonucu ihtiyacı olan yönetim ve üretim kadrosu hakkında net bir planlama yaptılar. Planlama sonucu üst düzey otomobil şirketlerinde çalışmış insanlar ile iletişime geçip marka vizyonlarını tanıttılar. Bu sayede kaliteli bir yönetim ve üretim ekibine sahip olan Genesis bu hızlı yükselişi markanın rekabetçi tavrı ve analiz yeteneği ile sağladı.

Albert Beirmann Genesis
Albert Beirmann

İşe aldıkları çalışanların isimleri ise şöyle; Operasyon direktörü Luc Donckerwolke daha önce Bentley ve Lamborghini gibi markalarda tasarım direktörü olarak çalıştı. Albet Biermann şirketin performans bölümünden sorumlu olarak olarak işe alındı ve daha önce BMW M otomobilleri bölümünde çalışıyordu. BMW M rozetli otomobilleri anlatmaya gerek yok herhalde. Baş tasarımcı olarak işe alınan isim ise Filippo Perinidir. Bu isim de yine aynı şekilde Lamborghini de tasarım başkanlığı yaptı. Şirkette bu gibi çok daha fazla sayıda üst düzey sorumlu bulunuyor. Genesis’in yükselme hızına şaşırmamalıyız.

Genesis Marka Otomobiller

Genesis markasının şu anda mükemmel tasarıma sahip 3 sedan otomobili bulunuyor. Bu otomobiller sırasıyla G70,G80 ve G90 olarak sıralanıyor.

Lüks sedan pazarında yoğun bir rekabet söz konusu. Audi, Mercedes, BMW gibi modellerin yanına birde lexus kalitesinde markalar da eklenince rekabet daha da artıyor. Genesis’in rakipleri gerçekten güçlü ve bu yarışta piyasada yıllardır üstünlük sağlayan Alman markalarına üstünlük sağlamak için çok çalışması gerekiyor.

Genesis Otomobilleri Farklı Gövde Stilleri İle de Üretiliyor

Genesis Otomobilleri

Genesis Otomobilleri farklı gövde stilleri ile de üretiliyor. Sedan otomobillerden bahsettik. Lüks otomobil alanında kendinize yer edinmek istiyorsanız satış konusunda sedanların önünde olan Crossover ve SUV gövde stillerini de öncelik vermelisiniz. Genesis, GV70 ve GV80 adında iki  Crossover SUV modeli ile sektörde rekabet edebilecek gücü toplamaya başladı. Genesis’in SUV alanında hedefi ise Alman SUV’ilerine göre nispeten daha ucuz SUV’leri ile daha yüksek satış rakamlarına çıkmak. Kalite anlamında yapılacak analiz ve yorumlar aracın ucuz olması nedeniyle daha ön plana çıkıyor. Çünkü lüks bir SUV alanında yarışıyorsanız kaliteden ödün vermemeniz gerekir.

Sürücüler SUV’iler için olumlu değerlendirmeler yapıyor. Lüks özellikleri övülen Genesis SUV’leri başlangıç için sınavı geçti gibi görünüyor. Yine de her şey araçların ne kadar satıldığı ile belli olacak. Ancak yine de Genesis bu pazardan payını alacaktır.

Çok Güvenilirler

 

Güvenli otomobiller geçmişte çok yaygın olmadığı için bu kriter göz ardı ediliyordu. Ancak gelişen güvenlik özellikleri ile beraber tasarlanan yeni nesil otomobiller Güvenlik konusunda çok önem gösteriyor. Artık yarış otomobiller arasında hangisi daha güvenli yarışına döndü.

Genesis Otomobilleri bu konuda çok güvenilirdir. Anket çalışmaları yapan JD Power 2019 yılı için güvenli markalar listesinde Genesis’i zirveye koymuştu. Bu zirve yıllardır zirve de yer alan lexus’dan ödünç alınmıştı.  Bu çok büyük bir başarı.

Küresel Hırsları ve Rekabetçi Tavırları Var

Fazla hırs iyi değildir. Ancak bunu olması gerektiği seviyede yapıyorsanız kazanmakta bir adım öndesiniz demektir. Çünkü başarmak pes etmemektir.

Genesis ilk dikkat çektiği ülkeler olan ABD ve Çin dışında Avrupa pazarında da söz sahibi olmak istiyor. Daha önce de söylediğimiz gibi güçlü Alman markaları sektörün sahibi. Bu markalara kafa tutmak gerçekten iyi bir alt yapı, kaliteli bir ekip, sizi yarı yolda bırakmayacak bir bütçe, yüksek bir vizyon, ileri görüşlülük, hırs ve rekabet ruhunu gerektirir. Genesis tüm bunlara sahip olduğunu kısa süre içinde başardıkları ile bize gösterdi.

Avrupa da zaten hakim olan markaların yanında yer edinmek zor bir iş. Bu hiç kolay olmayacak. Bu konuda Dominique Boesch Genesis şirketin uzun vadeli beklentilerinden emin olduğunu dile getirdi. Şirketin şu anda genişlemesi ve Avrupa pazarına açılması için somut adımları yok. Ancak mevcut gelişmeler Genesis için bir genişleme ve büyümenin habercisi.

Araba Satma Şeklini Dönüştürüyorlar

Artık değişen Dünya da pandemi ile daha yaygın hale gelen bir satış seçeneği bulunuyor. Artık otomobil satın almak bayi bayi dolaşmamızın dışına çıktı. Çoğu otomobil firması bu dönüşüme ayak uydururken Genesis de geri kalmadı. Artık ünlü Genesis Otomobilleri için Çevrimiçi otomobil satın alma dönemi başladı. Bu nedenle araç satışlarının gerçekleştiği bayilikler artık lüks bir Genesis Showroom’una dönüşecek.  Kişisel bir asistan yardımı ile artık çevrimiçi olarak bir Genesis satın almak daha hızlı ve pratik bir hale geldi. Bu asistan satış süreci dışında aracın satın alma sonrası bakım ihtiyaçları konusunda da sizleri bilgilendirecek.

Çarpıcı Konsept Otomobiller Yaptılar

Genesis Konsept

Konsept otomobiller marka geleceği açısında daha sonra üretilecek modellere referans niteliği taşır. Ayrıca markanın vizyonunu ortaya koyar. Genesis daha önce tasarladığı sıra dışı otomobiller ile şu anki vizyonunun temel taşlarını dizmeyi başarmıştı. Son hazırlanan Genesis konsepti ise elektrikli Genesis X ve bunun yanında GT Coupe modeli olarak iki şekilde karşımıza çıkıyor.

Avrupa’da Sahipleri İçin Sosyal Alanlar İnşa Ediyorlar

Genesis

Genesis diğer markalardan farklı bir şekilde müşterilerin vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, fikir alışverişinde bulunacağı, tesisler inşa ediyor. Bunu sosyal medya da kurulmuş otomobil sayfalarının bir tesis içinde toplanmış olması gibi düşünebilirsiniz. Bu tesislerin yanında Avrupa şehirlerini bazılarında Stüdyolar açılacak.

Bu konuda detaylar açıklanmadı ancak araç sahiplerinin sahip olacağı deneyim her sürücünün sahip olmak isteyeceği bir şeydir. Marka bu stüdyolara ve tesislere olumlu tepki gelirse diğer pazarlar içinde aynı gelişmeler yaşanabilir.

Yeni G70 Shooting Brake Yolda

Genesis Otomobilleri

Shooting Brake SW modeller için yenilenmiş olmayı temsil eder. SW Shooting Brake versiyonu G70 sedan versiyonu için düzenlendi. Mercedes CLA ve Jaguar XF ile doğrudan rakip olarak üretilmiştir. Görünen o ki bu rekabet çok dişli geçecek ve insanların yollarda daha fazla Genesis görmesi uzun zaman almayacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here